2022-10-09
好耐都冇食過越南菜啦 今晚特別想食返碗pho 所以嚟咗呢間餐廳😮 可能係星期五嘅關係 都等咗一陣先有位呀 我同友人各叫咗一個一人套餐 套餐包括一碗湯粉 一款小食 同一杯飲品🥳火五生牛肉湯河粉呢個可以話係食越南菜必食菜式 生牛肉嘅份量唔算得係好多 但係都好濃牛肉味🐮 牛肉生熟程度啱啱好 可以見到仲有少少粉嫩嘅部分火五和牛牛丸+扎肉湯檬粉呢碗嘅和牛牛丸真係好有驚喜 和牛牛丸嘅牛味非常香濃 一咬開牛嘅油脂充滿成個口腔呀🥰 好鍾意呢種牛丸火五特色鳳爪呢碟酸辣鳳爪係原隻上嘅 配埋佢嘅軟骨 真係好有咬口呀😚蜆港吉列炸蝦餅冇諗過套餐嘅蝦餅都有四塊咁多 蝦餅食落都好彈牙😺香茅豬頸肉呢個小食係另外再叫嘅😉 豬頸肉燒得好好 外面有少少香脆 肉質都幾爽口 連埋上面嘅蔥同蒜食 就夠晒惹味🐷飲品 凍荔枝茶 凍咸檸梳打鍾意甜嘅朋友可以揀荔枝茶 鍾意鹹嘅朋友可以揀凍咸檸梳打🥤食咗咁多樣野 埋單都只係二百蚊 呢個晚餐真係好滿足呀😎
火五生牛肉湯河粉
火五和牛牛丸+扎肉湯檬粉