2016-02-28 1037 views
想同朋友開懷地吃一餐, 最好不過就係食放題, 又唔洗好似自助餐咁, 成日出去, 可舒服地坐在座位任食, 座位足夠, 而且見到唔少一大班人十幾個也可習埋一齊, 暢懷咁食, 我們隔離就坐在一行16人的日本人, 即日本人都棒場, 即冇唻錯啦。菜牌超大本超重, 原本裡面超多款式, 有生,有熟,炸物, 火煱,燒物, 飲品, 甜品等等, 星期日晚上7:00黎到$258/位,可食兩個鐘零十五分鐘,第一輪梗係叫刺身啦, 一座刺身及冰山保鮮, 賣相不錯, 有盆景及絲花裝飾, 我哋點了三文魚、帆立貝、赤貝、珍寶甜蝦、虎蝦、象拔蚌、鳥貝兒等等, 全部都好新鮮, 鮮甜, 肉質爽口, 尤其兩種蝦, 真係好大隻, 好黏口。還叫了花之戀及軍艦包括蟹肉蟹膏,海膽,帆立貝沙律, 紫菜脆卜卜, 海膽新鮮, 甘口的。飲品也多選擇, 任飲的。還有燒烤包括豬軟骨, 好脆口, 燒冬菇, 還有餃子雞翼, 裡面好似係辣醬明太子, 微辣, 雞皮脆身, 另外還有吉列蠔,熟食還叫了青口, 蒜香一口牛柳粒, 牛仔骨, 好惹味, 有牛油味, 不會太燶, 還有清酒煮硯, 及鹽粒枝豆, 好清爽,另上了炸蝦,多春魚天婦羅, 脆醬不會太厚, 剛好,炸
2062 views
刺身
豬軟骨, 好脆口, 燒冬菇, 餃子雞翼
餃子雞翼
另上了炸蝦,多春魚天婦羅, 脆醬不會太厚, 剛好,
炸物還有章魚粒餅, 裡面好creamy, 另一大塊為可樂餅, 超大塊, 裡面較似薯餅, 最愛係芝士年糕, 裡面烟烟韌韌,特別的有秋葵蝦卷, 好新穎的菜色, 還有燒雞翼, 雞腎, 同燒牛舌,
最後有芝麻雪糕, 好濃郁的芝麻香味,柚子雪糕,好清新酸甜, 重有沖繩菠蘿椰奶雪糕, 好椰香奶味, 好幼滑, 旁邊各有果汁爆爆珠,令雪糕增添其他味道。
芝麻雪糕,柚子雪糕, 沖繩菠蘿椰奶雪糕
埋單每人$283 , 真係好超值, 因為食物新鮮, 而且上菜好快, 另人食得好暢懷呀!
2016-02-21
刺身