2022-11-04 14 views
今日返學,放左學,覺得好肚餓,所以同同學去食下午茶。見到有間叫金滿膳的餐廳,門口展示櫃掛左啲燒味,望落去好靚,燒味粉麵下午茶只需$34,仲包一杯咖啡或茶。一於就叫燒味粉麵,一個食燻蹄瀬粉,一個食油雞米粉。餐廳乾淨整潔,燈光光猛,牆身仲有幅好有色彩的畫,好吸睛呢!上餐速度亦好快,不過燒味應該就唔會好耐的。😊以$34蚊的下午茶,呢個份量餐廳會唔會蝕錢架😂粉麵大大碗,燒味另上一碟,份量又大大份,搭多2條菜,再加杯嘢飲,對顧客來說,呢個價錢超值喎。而且燒味仲要好好食,燻蹄皮爽肉嫩,層次分明,充滿骨膠原,超正👍豬肉新鮮嫩滑,一咬就分得開,好好味!🥹油雞甜甜地,色澤好靚,雞皮好簿,唔會好多油,呢D雞皮食多多都唔怕,雞肉好滑,煮得剛剛好,唔會太生,又唔會太老😋
餐廳乾淨整潔,燈光光猛,牆身仲有幅好有色彩的畫,好吸睛呢!