2018-12-29 276 views
之前有個朋友同我講東海堂有一個包好好味,所以今日返工前經過呢間東海堂就買咗嚟試試唔記得咗個名係乜嘢,好似係叫北海道軟芝士牛乳包,不過拎上手好輕我已經估到自己食完一定唔夠飽,所以就買多件甜品肚餓嘅時候食 軟芝士係醬醬既質地,比較濃稠,有啲似食緊芝士奶蓋嘅感覺,而且都唔少😍食落好香芝士同埋牛乳味,連埋鬆軟既麵包一齊食,好好味身為一個抹茶控,見到抹茶蛋糕就即刻流晒口水,尤其是東海堂,間唔中就出啲好靚嘅抹茶蛋糕,呢件就係其中一款首先蛋糕嘅層次十分豐富,黑色嗰層係竹炭蛋糕,雖然食唔出咩味,但覺得好特別抹茶味海棉蛋糕好鬆軟,夠濕潤,加埋Mousse一齊食,抹茶味好香濃又唔會太甜,底底既朱古力脆脆都好好味,值得回購
我已經估到自己食完一定唔夠飽,所以就買多件甜品肚餓嘅時候食