2024-01-17
同靚女朋友食飯 就梗係去Lady Nara👯♀️因為餐廳佈置得好靚 好似入咗花花世界咁樣🌸而且坐窗口位仲望到海景 好chill ahhh🩷冬陰功卡邦尼平時食卡邦尼就食得得多 但係冬陰功卡邦尼就第一次食🫣上菜時已經聞到陣陣嘅冬陰功 顏色超鮮艷搶眼☺️ 入口會有冬陰功感覺但又唔會搶款左卡邦尼獨有嗰種奶味 而且仲要超creamy 😋😋 真心令人哋好有驚喜☺️呈現奶白色既糖水~裏面有芋頭同新鮮嘅椰子肉 咬落去好有口感 Q感十足😚朋友話好想食飯~嚟就聞到好香嘅豚肉味 炒過既肉碎食落好鬆化又夠鑊氣😋椰青🥥椰青水汁較多又甜☺️ 椰肉較嫩滑又有椰香味🥰Nara Thai 📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖 thaistreetfood #narahk #foodieshk #hkigfood #沙田 #沙田美食 #沙田好去處 #tasteofhongkong #tasteofhk #hkfoodlovers #hkfoodpics #habourcity #tsimshatsui #泰式料理 #泰式美食 #泰式餐廳
冬陰功卡邦尼
椰青🥥