2021-07-12 493 views
一直好想食韓式吐司,呢排去開銅鑼灣聽朋友推介一間係Hysan food court嘅韓式吐司好爆餡就一於去試吓啦!韓式吐司有成十餘款,花多眼亂就揀咗個海鮮匯集嘅脆墨蝦博士吐司,健康啲可加埋增量蔬菜,多咗生菜同蕃茄,食落感覺良好啲,營養更balance!一拎上手特別重手,皆因佢真係幾巨型~好彩同朋友一齊分享,唔係一個人食全份都已經會飽咗!切開後睇到佢嘅層次,主角炸蝦餅同墨魚圈仲帶啲炸物嘅脆感,蝦餅食到蝦粒都幾鮮,加埋蜜糖芥末醬後濕潤啲,仲有新鮮蔬菜同酸瓜清脆嘅配合,確實唔錯!韓式吐司一大特色就係吐司本身會帶甜味,甜甜咸咸嘅配搭又幾受落喎!飲品選擇都相當多,其中凍濟州鮮奶抹茶嘅抹茶味真係幾濃,凍飲其實上半部帶點沙冰形態,有啲令我回想返幾年前飲嘅星x克星冰樂,總之就係好飲啦!同吐司組合嘅套餐價都相對抵食,絕對係輕食之選,推介啊!

一拎上手特別重手,皆因佢真係幾巨型~
好彩同朋友一齊分享,唔係一個人食全份都已經會飽咗!

同吐司組合嘅套餐價都相對抵食,絕對係輕食之選,推介啊!