2018-05-29 27 views
今日同朋友嚟咗一間好得意嘅餐廳 L’attitude。周圍都有熊仔、兔子同埋雞仔嘅裝飾,天花板仲吊住軟綿綿嘅雲朵,好可愛啊!雖然我地係下午茶時間黎,但由於無食午餐嘅關係,都叫左唔少野食。呢度嘅下午茶餐唔算貴,大約$40就有交易。Set D嘅碳燒香茅豬頸肉幾爽口好入味,似乎落咗好多香料,如果配河粉一定好正!除咗豬頸肉我哋仲叫咗一個昆布海鮮冬菇豆腐湯鍋,清清地但係又幾好味喎!有爽口嘅蝦、青口同埋蟹柳。昆布湯唔單止好好飲,仲比豆腐索曬啲味。飲品方面,我地叫左兩杯星空系列同埋一杯酒精飲品。星空系列係蝶豆花飲料,店員係入面擺咗一粒會發光嘅膠冰粒,好夢幻!Los Angeles加左檸檬蜂蜜所以比較適合嗜甜嘅朋友。Paris就係玫瑰檸檬,味道較酸,解膩一流!Cocktail方面,Imperial甜度幾高,將棉花糖溶埋落去好容易入口。最吸引我嘅就係呢個雞仔軟雪糕啦!造型真係好得意,唔捨得食添!雪糕幾滑,有少少牛奶香,撈埋棉花糖食又係另一種滋味。總括黎講,呢間可愛嘅餐廳唔會「得個樣」,食物除左好睇都幾好味,啱曬童心未泯嘅女仔!

最吸引我嘅就係呢個雞仔軟雪糕啦!造型真係好得意,