2021-08-13 63 views
Friday Cafe & Wine Bar (上環)••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•脆燒德國咸豬手 $248•德式香腸拼盤 $118•3D Cappuccino $70•Mocha (Large) $44••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:衝住呢個3D拉花而嚟!果然無令我失望☺️cafe入面嘅3D拉花可以揀Cat/Dog/Bear/Random,見到random有好多好可愛嘅卡通人物!而今次就揀咗貓咪,一上枱就覺得超級可愛!!有好多隻貓咪疊起🥺完全唔捨得飲啊!食物方面都幾好味喎,脆燒德國咸豬手係店員推介嘅其中一個主菜🤤外皮同外面嘅咸豬手唔一樣,似食緊風乾咗嘅豬皮,好特別!豬手嘅肉都幾有味亦唔會乾,而最特別係呢到嘅酸椰菜!明顯唔係罐頭嘢,食落唔會過酸,味道都好好,可以解到豬手嘅膩,好鐘意!香腸拼盤份量超級多!總共有5款腸,兩個人食呢碟已經差唔多飽啦🤣值得一提嘅係全部都煎得好好,唔會煎到啲腸嘅肉汁無
Friday Cafe & Wine Bar (上環)
♥️餐點:
•脆燒德國咸豬手 $248
•德式香腸拼盤 $118
•3D Cappuccino $70
•Mocha (Large) $44
♥️食評:

香腸拼盤份量超級多!總共有5款腸,兩個人食呢碟已經差唔多飽啦🤣值得一提嘅係全部都煎得好好,唔會煎到啲腸嘅肉汁無晒,都唔會太油,好食😋

除咗3D拉花其實都有普通咖啡,mocha都幾香濃,而且大杯真係超大杯🤣🤣🤣整體都幾唔錯。

呢間位於上環嘅cafe,店舖面積唔大但坐得幾舒服,可以平日放工嚟同朋友慢慢食飯吹下水😚👍🏻
••••∩ ∩••••••••••••••∩ ∩•••••••••••••
✄( •ω• )♡( •8• )✄( •ω• )♡( •8• )✄
Friday Cafe & Wine Bar (上環)
上環孖沙街8-10號金滿大廈地舖

#cony去上環 #cony食cafe #cony食西餐 #cony食德國菜 #coffee #上環 #hkfoodie #3D拉花 #fridaycafe #特色小店