2022-10-23 41 views
上星期跟朋友們久違的唱K跟晚飯直落, 中間有少少時間空檔就周圍消遣時間, 無意中發現呢間隱世cafe!! 一見到個名 Zombie Cafe 就覺得幾特別, 舖頭細細但坐得幾舒服 估唔到食物同coffee 質素都有咁上下  一行4人叫了個Cookie, Tiramusu, Mocha, Macha Latte同一杯alcohol 特別想講這杯Matcha Latte ($48), 因為小弟平時都有飲Green Tea Latte的習慣, 這杯比坊間的有更濃的綠茶味, 而且牛奶份量恰到好處, 一飲第一啖就覺得正, 其他地方好難飲到呢種quality, 呢個價錢個人覺得物超所值!! 如果公司附近有呢個Quality的就好, 而家都仲回味緊 而關於 Cookies ($38) - 味道不錯,幾脆同可口,可以一試另外Tiramisu ($55) 則是店員推介, 店員話係老闆既首本名菜, 估唔到又幾好味, 蛋糕非常腍同可口, 配上可可粉, 味道非常夾. 份量剛剛好, 當下午茶輕鬆食一件, 感覺非常舒服, 的確係特別推介, 個人覺得係必試之選 雖然本身店舖位置比較隱世, 個人覺得性價比好高!! 如

Chocolate  Cookies
Tiramisu
雖然本身店舖位置比較隱世, 個人覺得性價比好高!! 如果公司附近有一間差唔多既舖頭, 我應該會每星期都幫襯 haha

2022-10-16
Chocolate  Cookies