2024-06-05
🥞超吸睛 麻糬Pancake塔🍓隱世輕食cafe ☕️🐭 米奇老豬Vol. 484 🐷[The Third]呢間小店喺街道嘅角落 都幾隱蔽面積較細 有幾張望bar/街嘅高凳而另外兩張普通二人台就排放得頗近有輕微壓迫感咁啱隔離台嘅客人係咁向住我地咳🫠所以火速食完就急急腳走.🐖🐖 《Strawberry Bubblegum》🐖🐖 🛑8.3/10🛑💰$92💰賣相超級打卡able 📷一切開見到三層pancakes熱到冒煙 熱香餅本體唔算濕潤但配埋舖面嘅雪糕就啱啱好仲有冰火交融嘅效果 🧊🔥夾層有天然甜嘅士多啤梨厚身嘅麻糬煙韌 仲有拉絲超吸引😍然後按自己喜好點楓糖漿同果jam伴碟嘅仲有水果粒粒同粟米脆片所以成件事口感層次係好豐富嘅👍🏻.🐖🐖 《Dirty》🐖🐖 🛑8/10🛑💰$34💰牛奶略顯薄身 但都順滑嘅~.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8.2/10 服務:7.8/10環境:7/10CP值:✴️ 中 ✴️ENCORE:🤔.自費️⭕/試食.📍The Third📍元朗建德街69號大福大廈地下1-B號舖.#米奇老豬_元朗區#米奇老豬_窩夫班㦸#米奇老豬_麻糬#米奇老豬_cafe#thethird #元朗美食 #元朗ca
🐭 米奇老豬Vol. 484 🐷
伴碟嘅仲有水果粒粒同粟米脆片
所以成件事口感層次係好豐富嘅👍🏻
🐖🐖 《Dirty》🐖🐖
🛑8/10🛑💰$34💰
牛奶略顯薄身 但都順滑嘅~
❣️🐭總評分🐷❣️
#米奇老豬_元朗區
#米奇老豬_窩夫班㦸
#米奇老豬_麻糬
#米奇老豬_cafe
#thethird #元朗美食 #元朗cafe #元朗餐廳 #元朗好去處 #麻糬 #麻薯 #熱香餅 #楓糖 #班戟 #鬆餅 #奶蓋 #麻糬蛋糕 #士多啤梨 #自家烘焙 #mcgriddle #雪糕 #香港甜品 #香港cafe #香港雪糕 #香港咖啡 #香港咖啡店 #流心 #巴斯克芝士蛋糕 #可麗露 #巴斯克