2010-04-13
間野新開張幾日, 嚮門日睇下有咩食既時候派既傳單係尖沙咀分行張傳單, 但係就手寫旺角店既資料, 以為係新開張所以未印得切所以唔緊張啦, 懷住試下新店既心態入左去, 當時店內得一台客, 佢地當時落緊單, 一次過叫左一打生蠔, 之後我問果位店員姐姐, 問佢有冇set, 佢就推介左一個$4xx 既套餐俾我地, 內容包括: 半打生蠔, 螺兩隻, 蒜蓉包兩片, 湯兩碗, 意粉一碟, 我覺得都ok 既, 咁就叫左set啦, 都預左要等, 但一等就等左半個鐘囉, 生蠔上, 分別係 Blue Point (USA) & Tasmania (Australia), 睇個樣都唔錯, 急不及待開餐, 一食入口, 只係覺得好鹹, 冇咩蠔味, 我承認我唔係識食蠔, 不過食過絕對唔係咁既味囉, 我只係想食完有一口蠔味, 但完全冇囉, 呢個時候, 果一台客再向店員姐姐落多一打生蠔, 我嚮佢經過既時候問左店員姐姐, 果兩種蠔叫咩名堂, 佢講完一次之後問我覺得點, 我話比較鹹, 佢竟然答我, 係呀, 因為新鮮同埋海水嘛, 我唯有哦左一聲囉, 我唔係冇食過好靚好味既生蠔囉, 店員姐姐當我好似未食過生蠔咁囉, 超唔滿意既佢
我唯有哦左一聲囉, 我唔係冇食過好靚好味既生蠔囉, 店員姐姐當我好似未食過生蠔咁囉, 超唔滿意既佢既態度囉,
算, 之後又要等半個鐘, 先有兩片蒜蓉包, 諗住生既唔得熟既都得掛, 可惜都唔係囉,
兩片蒜蓉包燶左, 但因為等得太耐超肚餓, 同埋唔知叫佢整過要等幾耐, 所以食左先,
十分鐘後上埋個蟹皇湯, 我覺得成個set 裡面最正常既味道架啦, 但其實都唔係好味囉,
再之後之廿分鐘先上埋個焗意粉, 見到都真係想唔食, 完全冇賣相, 一堆野咁,
而味道方面, 絕對係唔好食, 好似食緊一堆煮爛左既意粉咁, 真係唔該晒....
埋單係當晚最快既行動, 只係等左五分鐘, 勁!!
我唔知係咪因為我廿o靚歲同著t-shirt 板褲入去, 總之個店員姐姐好似唔多想做我生意咁,
而另一台客係中年成熟情侶好似好有咁, 所以就係咁sell 佢地囉,
fine, 咁咪算囉, 以為唔會再黎食囉, 同埋會嚮openrice 與大家分享我既經歷囉!!!!