宜家香港啲茶餐廳、冰室開到成行成市,要突圍而出真係唔容易,今日lunch time黎到銅鑼灣見到呢間龍泉冰廳排晒隊之餘,重有好多人係門口等外賣,所以就決定入去試下!餐廳擺位就正常茶餐廳咁但一打開menu就有驚奇,超級多選擇,小炒、焗飯、咖哩呢啲基本野就一定有啦,估唔到重有西式意粉、日式牛肉飯、鐵板餐、米線、湯飯等。今次我地就叫咗叉燒大眼仔飯同小菜套餐蜜椒薯仔牛柳粒。-叉燒大眼仔飯大眼仔姐係兩隻太陽蛋,送上去黎成碗飯都係熱辣辣,半肥瘦叉燒而且份量夠多-蜜椒薯仔牛柳粒套餐套餐跟一碗白飯同例湯,蜜椒薯仔牛柳粒夠獲氣出晒煙,黑椒味夠,牛柳粒同薯仔外皮焦脆,做到外脆內軟-涼粉紅豆冰/透心菠蘿冰呢款好懷舊嘅野飲,係出面餐廳已經好難見到,兩款野飲都整得好好飲,涼粉紅豆同菠蘿嘅份量都足夠
今次我地就叫咗叉燒大眼仔飯同小菜套餐蜜椒薯仔牛柳粒。

-叉燒大眼仔飯
叉燒大眼仔飯