2016-11-28
去完又新街掃街邊小食就搵路食菇沿路都有好多餐廳 特別係泰國餐廳同潮州打冷😀由又新街行過黎 大約用左十幾分鐘一黎到門口就有個大雪櫃 入面排哂大大小小既有機大磨菇🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄每個都有因大小清楚標示價錢 更有用保鮮紙包好每一粒 好衛生啊!😎店內較細 只有三張枱 夠6-8個人坐當時店入面只有一個人打理 但都有主動招呼我地👍🏻Menu設有套餐 較抵食最後揀左Set A 自選菇+ $22 (3件澳洲懷舊雞翼 +3塊蒜容包+汽水)而自選菇方面 就揀左$38 係當中最平 但Size都有手掌咁大架✋🏻等左十分鐘左右就有喇 賣相好吸引大磨菇熟左就會縮水 菇內有大量火腿 茄醬😍茄醬唔係普通茄汁開出黎 有小小洋蔥碎 唔會好酸 好好味😍😍😍😍而且非常多汁!成隻碟都係 好juicy 😋😋蒜容包較薄 脆得黎唔會硬到整損嘴 好夠味😚雞翼好重口味 較咸 似滷水雞翼呢個小食 一共$60呢個套餐對於我一個人黎講 份量唔夠我食😂😂而且當日呢一碟係兩個人share 更加唔夠食😫但因為我地想留肚食其他野 所以先叫咁小店內亦有焗飯同意粉較飽肚既選擇埋單店員俾左張卡片我 話開到2點 可以做宵夜架🤓🤓🤓😌
沿路都有好多餐廳 特別係泰國餐廳同潮州打冷😀
由又新街行過黎 大約用左十幾分鐘
店內較細 只有三張枱 夠6-8個人坐
當時店入面只有一個人打理 但都有主動招呼我地👍🏻
Menu設有套餐 較抵食
等左十分鐘左右就有喇 賣相好吸引 大磨菇熟左就會縮水 菇內有大量火腿 茄醬😍
而且非常多汁!成隻碟都係 好juicy 😋😋 蒜容包較薄 脆得黎唔會硬到整損嘴 好夠味😚
雞翼好重口味 較咸 似滷水雞翼
呢個小食 一共$60