2018-06-02 248 views
與友人行經禮頓道被一間鮮黃色門口嘅小食店吸引住,入去見到裝修以白色、黃色為主配以紅色、黑色嘅佈置,整體簡潔鮮明,令人舒服!睇完餐牌發現呢度原來係食鷄翼嘅專門店,客人跟住餐牌上5個步驟就可以喺過百款唔同配搭之中揀出自己想要嘅味道;Step 1:選數量Step 2:先揀鷄翼嘅口感:原味/脆皮/一半一半Step 3:喺十種唔同嘅口味之中選擇自己想要嘅口味Step 4:喺七種唔同嘅醬汁之中選擇自己想要嘅醬汁Step 5:選擇套餐嘅組口因為可以分别可以揀唔同嘅口感、味道同醬汁配搭,所以其實有超過一百種唔同嘅組合架。呢次我哋每人叫左4隻鷄翼配薯條,一半原味一半脆皮,兩種咬落口感都外脆內軟,肉質juicy。味道方面,其中的原裝美國水牛口味,配上Ranch醬,食落酸酸地、辣辣地,帶有少少鹹味。另外的甜香蒜味鷄翼配藍芝士醬,食落蒜味同藍芝士味都各有特色,夠晒惹味。飲品方面我哋每人都叫左一枝Mayphy,呢隻係由澳洲新鮮水果製造嘅果汁,不含人造色素及口味。我嗰枝Gingga Ninja 除左檸檬及薑味之外,仲飲到有蘋果嘅清甜同見到有果蓉喺果汁入面。友人嘅Vava Voom就由9種果汁製造,分别有蘋果、菠蘿

Step 1:
Step 5:
選擇套餐嘅組口

原裝美國水牛口味鷄翼

甜香蒜味鷄翼

友人嘅Vava Voom就由9種果汁製造,分别有蘋果、菠蘿、蘿蔔、橙、梨、石榴、芒果、熱情果及檸檬,好飲又健康。

最鐘意呢度可以任我自由配搭適合自己口味嘅鷄翼。

原裝美國水牛口味鷄翼
甜香蒜味鷄翼