2024-11-21
最近我同三位朋友去咗「滿屋」食晚餐,呢間餐廳主打定食套餐,選擇非常多,價錢相宜,真係好值得一試!🤩我哋一共點咗三個定食套餐,首先上桌嘅係蒲燒鰻魚飯配冬陰功湯、日式墨魚仔同日式炸帶子。鰻魚飯相當大碗,有半條鰻魚!😋醬汁香甜,正👍🏽冬陰功湯酸酸辣辣,非完香😌全係開胃之選。日式墨魚仔彈牙🐙炸帶子外脆內軟😋第二個套餐係燒汁安格斯牛小排飯🐮配搭冬陰功湯、蟹籽沙律同鹽酥雞🐥牛小排煮得非常入味,肉質多汁,燒汁香濃,與米飯搭配,簡直係絕配。蟹籽沙律清新😊而鹽酥雞非常脆內,味道香濃,係一道好受歡迎的小食😬最後一個套餐係喇沙海南雞油麵,配上芝麻八爪魚、炸雞軟骨同斑斕奶凍。海南雞油麵搭配雞肉和喇沙湯,椰香味濃👍🏽味道極具風味😋芝麻八爪魚好味🤤斑斕奶凍,清新滑口,有啖啖既椰汁味😌除了三個定食套餐,我哋仲加咗兩個小食:燒豬頸肉拼盤同燒牛肉串。燒豬頸肉拼盤份量足,每片肉都燒得恰到好處,肉質鮮嫩,油花分佈均勻,超香豬肉味😃好有驚喜。燒牛肉串則係用心製作,牛肉鮮嫩,醬汁調味得宜,真係一口接一口,令人停唔落手。整體而言,「滿屋」的定食套餐選擇多樣,味道出色,份量亦夠,無論係主菜定小食,都令人滿意。餐廳環境舒適,服務態度
整體而言,「滿屋」的定食套餐選擇多樣,味道出色,份量亦夠,無論係主菜定小食,都令人滿意。餐廳環境舒適,服務態度好,係值得推自己餐廳😊