2022-01-26 72 views
依兩年古早蛋糕越來越多選擇😆 今次就試左深水埗既囍源🥰 星期日下午5點幾去到,佢地已經落左半閘😱 一問之下原來佢地既蛋糕係即日整👍🏻 賣曬就無😆 我拎既過程都有幾個人黎問,真係好受歡迎❤️店舖既老闆好好人👍🏻 好認真同詳細咁介紹,佢地同其他舖頭有咩分別🥰 聽完先知原來有咁大分別😆 佢哋既蛋糕係用左水浴法,即係隔水烘烤個蛋糕,要2-3個鐘先整好一底😱 咁樣可以令到蛋糕唔會燶底燶邊👍🏻 仲可以保持濕潤,重點就係佢地仲少油少甜,相對比較健康💪🏻
海鹽焦糖脆脆骯髒面抹茶流心朱古力🍰蛋糕面頭做左骯髒面🍫 鋪滿咗好多朱古力粉、彩針朱古力同埋朱古力脆脆😍 抹茶蛋糕中間夾住左層朱古力醬,朱古力味好濃😋 加埋淡淡抹茶味,同面頭既海鹽焦糖味,口感幾豐富,又唔會話好甜😊朱古力醬骯髒面Mocha☕️咖啡控應該會鍾意依款☕️ 蛋糕面頭同樣做左骯髒面🍫 咖啡同朱古力味道幾Balance,蛋糕一樣咁濕潤鬆軟,同埋好足料😊蛋糕口味超越多種❤️ 如果大家想買最好預訂左先,佢地可以用Openrice, Whatsapp或者社交平台 預訂,咁就唔洗摸門釘啦😊

海鹽焦糖脆脆骯髒面抹茶流心朱古力🍰

朱古力醬骯髒面Mocha☕️