2023-06-12 403 views
《雲家小鍋米線🍜》📍荃灣站 💜 小鍋米線(清湯)🥢 💰$62配料: 芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜另加配配料: 豬軟骨,蘿蔔,金菇,紫菜一放上枱望到就超多紫菜食一啖米線就有好多材料一齊食到 會有少少酸味應該有酸菜雞絲識落幾有雞味 但係有少少鞋同乾身豬軟骨比我想像中淋同易咬口,唔痴身亦都唔會太乾身 同時食到陣陣酸味 應該有落陳醋 另外,軟骨都係淋嘅同易咬爛白蘿蔔夠嫩 好甜同一點都唔老而且冇渣估唔到餸菜份量可以咁大,餸同米線嘅比例可以話最少有一比一(*☻-☻*)幸福指數:😻😻😻😻😻/5💜雲家米線(BB辣)🥢 💰$60配料: 腐竹、冬菇、雞絲、雞翼、魚春卷、螺旋草、腸仔、芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜一開頭有少少花生醬嘅味 之後慢慢又辣嘅口徑出嚟有少少辣但係冇我想像中咁辣有成粒蒜頭 但係食落完全唔苦冬菇超鮮甜,應該有炆過黎估唔到會有四大條魚肉春卷 好似食緊墨魚卷的口感幸福指數:😻😻😻😻😻/5💜生菜🥢 💰$15💜凍豆漿(加$8)
《雲家小鍋米線🍜》📍荃灣站

💜 小鍋米線(清湯)🥢 💰$62
配料: 芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜
另加配配料: 豬軟骨,蘿蔔,金菇,紫菜

一放上枱望到就超多紫菜

💜雲家米線(BB辣)🥢 💰$60

一開頭有少少花生醬嘅味 之後慢慢又辣嘅口徑出嚟
有少少辣但係冇我想像中咁辣
有成粒蒜頭 但係食落完全唔苦
冬菇超鮮甜,應該有炆過黎
估唔到會有四大條魚肉春卷 好似食緊墨魚卷的口感

幸福指數:😻😻😻😻😻/5

💜生菜🥢 💰$15
💜凍豆漿(加$8)
雲家米線(BB辣)
小鍋米線
雲家米線(BB辣)
小鍋米線
  • 雲家米線