2021-08-15
超多人推介嘅素食餐廳 MANA!灣仔分店裝潢帶東南亞風味,有大大張榻榻米,亦有採光十足嘅高枱位。星期六黎到都見到唔少人帶左電腦黎做野,感覺上都幾work friendly,仲好eco-friendly添~餐廳設有signature flats、salad、burger,不過大家都可以按個人口味自己配搭,近乎有四十款toppings供選擇!▪️𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙮𝙤𝙪𝙧 𝙤𝙬𝙣 𝙁𝙡𝙖𝙩 $50/𝘩𝘢𝘭𝘧有得揀半條或者全條,細食嘅女仔應該食半條都夠,如果大食少少 都可以每人半條 再同朋友share多個chips或者rainbow yams。Flat本身包左4個toppings,亦可以加錢要多啲,不過其實唔加已經好爆餡。🫓Hummus🍄Portobello mushrooms🥑Avocado🍅Roasted cherry tomatoes幾滿意自己呢個配搭。𝙃𝙪𝙢𝙢𝙪𝙨 順滑毫無顆粒感,調味較為大眾,酸度香料味唔算好重,份量超多!不過分佈就有啲唔平均。𝙋𝙤𝙧𝙩𝙤𝙗𝙚𝙡𝙡𝙤 爽彈,𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 生熟程度啱啱好 口感creamy。𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙘𝙝𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨 香甜多汁,令整體更濕潤
🫓Hummus
🍄Portobello mushrooms
🥑Avocado
🍅Roasted cherry tomatoes
幾滿意自己呢個配搭。𝙃𝙪𝙢𝙢𝙪𝙨 順滑毫無顆粒感,調味較為大眾,酸度香料味唔算好重,份量超多!不過分佈就有啲唔平均。𝙋𝙤𝙧𝙩𝙤𝙗𝙚𝙡𝙡𝙤 爽彈,𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 生熟程度啱啱好 口感creamy。𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙘𝙝𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨 香甜多汁,令整體更濕潤!𝙒𝙝𝙤𝙡𝙚𝙢𝙚𝙖𝙡 𝙛𝙡𝙖𝙩𝙗𝙧𝙚𝙖𝙙 唔會過乾過硬。呢個組合濕潤程度啱啱好,口感豐富,味道清新。
▪️𝙍𝙖𝙞𝙣𝙗𝙤𝙬 𝙮𝙖𝙢𝙨 +$40
份量十足嘅番薯條!番薯條好粗身,入口香甜軟綿,好香薯味!估唔到沾上富蒜香嘅garlic dip又幾夾~