食得日式西式多,有時都想食下中菜😂今次去呢間朋友介紹既樓上中菜館食返幾個小菜先😋想講佢真係勁有鑊氣!▫️燒汁薯仔牛柳粒係我食中菜必叫既菜式🐮先講薯仔超出色,炸得金黃香酥,外脆內軟,蜜糖燒汁平均地掛汁,牛柳切粒大小適中,熟成度岩岩好,醬汁惹味,送飯一流!▫️薑蔥焗美國桶蠔佢有薑蔥焗、酥炸、砵酒同避風塘既煮法,我地揀咗薑蔥焗,自己中意大大隻既蠔,嚟到果然分量十足,仲要有好多隻😍蠔外皮烤得酥脆,然後咬落蠔汁鮮味必晒出黎,非常肥美,加埋薑蔥炮製鑊氣滿分💯▫️地道小炒王配料相當豐富,當中有韮菜花、蝦乾、蝦仁、鮮魷和腰果等,炒得相當有鑊氣👍🏻▫️瑤柱蛋白炒飯食完咁多邪惡既野,又唔想淨係叫白飯有啲餡,可以叫呢個,清新而不膩,炒得粒粒分明👍🏻除左小菜,個日食食下見到隔離枱叫左烤魚勁香🥺原來openrice有埋明爐烤魚2人同4人晚餐既優惠,下次要再試下先🤣

▫️燒汁薯仔牛柳粒

▫️薑蔥焗美國桶蠔