2005-02-19
今日IFC Clinique VIP day, 一放工就飛的去進貢, 然後約老公食飯.老公要左一個拉麵餃子set, 我要一個燒牛肉定食. 燒牛肉定食有一碟好似\\\"早餐\\\\\\"的薄牛扒, 一碗粘度剛好可用筷子食的白飯, 一碗不用粉開, 醬油味麵豉湯, 一小碟螢光粉紅色的魷魚, 更有日本人撈飯愛用的Kewpie mayonnaise, 價錢又平($90), 大滿足!老公要左加大拉麵, 加$15有2個麵底, 個碗有1呎直徑, 上檯時嚇一跳! 2個女仔可以2人食一碗添. 麵豉豬骨湯底好正, 老公成碗食哂(連湯)!餃子是一件件分開, 煎得不夠\\\"王將\\\"香口. 問老闆娘點解\\\"王將\\\"果d係一排分唔開, 呢度係一件件, 老闆娘話: \\\"果種係大阪做法\\\" o我~謎底解開了~臨走時發現有鰻魚茶漬飯, 下次試下先!
臨走時發現有鰻魚茶漬飯, 下次試下先!