2018-12-05 663 views
將軍澳而家開咗好多大型商場食肆臨立朋友仔話嚟行街濕平同食飯。我梗係話好啦! 哈哈一入商場大大招牌廣告係牆身好顯眼我既眼球比個大大龍蝦吸引住。即刻同朋友講要去哩間食呀!行到攰攰地就跟指示行去食飯。大約7點左右已經好多人攞飛等位,食飯時間已經坐無虛席為有耐心等候啦!終於坐低了面前個公雞碗細細個好得意呀! 個肚開始打鼓即刻睇下餐牌有咩食先?龍蝦喇沙 $84 (優惠價)滿滿的勁大碗全隻龍蝦好震撼湯底好香喝一口湯辣辣地又有椰香味好正宗。龍蝦肉爽夠彈牙豆卜好入味。同朋友仔一齊分享秘製肉骨茶 $76這個一樣好大碗材料好豐富,肉煲得好腍身支竹豆卜滲滿肉骨茶既味道好濃郁。軟殼蟹米紙卷 6件 $66好多配菜夾埋軟殼蟹一齊食沒有油膩感覺好清新點埋醬汁好醒胃。香芒椰汁糯米飯 $48這個外型好攪笑竟然是拖鞋做形,鞋頭是芒果粒鞋頂係椰醬,鞋身就放芒果糯米飯真的好有創意而芒果好甜唔酸配埋椰醬一起食好夾Cool 爆鮮士多啤梨冰冰 $38原本想一人一杯但見隔離枱飲緊...嘩。好大杯架最後都是大家一齊飲,士多啤梨好新鮮沙冰香濃唔太酸
我梗係話好啦! 哈哈

行到攰攰地就跟指示行去食飯。

龍蝦喇沙 $84 (優惠價)

同朋友仔一齊分享

秘製肉骨茶 $76

軟殼蟹米紙卷 6件 $66

好多配菜夾埋軟殼蟹一齊食沒有油膩感覺好清新點埋醬汁好醒胃。

香芒椰汁糯米飯 $48

Cool 爆鮮士多啤梨冰冰 $38