2009-08-17
見女朋友咁鍾意食雪花冰,就故且去試一試沙田呢間近近地既舖。講真,去之前都冇咩期望,覺得應該都唔會夠糖百府好。去到,雖然有少少隊,但都唔係咩長隊,更好~出面見到個Menu其中有一隻味叫Pina Colada,完全唔知咩黎,入左去問返人先知係菠蘿椰子(其實佢打錯左,應該係Pine)。行入去時,見到人地枱上既一碟碟,我同女朋友見到都好興奮:「咁大碟既!簡直係糖百府既2倍!(但個價係一樣)」坐底,雖然味道的確少左o的,但食左咁多次,都唔追求咩特別味。不過其實佢除左Menu既幾隻味,仲有是日推介既味,我o個日係蜜瓜同阿華田味。最後我叫左個菠蘿揶子味,女朋友就叫左個蜂蜜綠茶。我個菠蘿揶子幾好食,起碼個味唔係成日食,又唔係太酸,岩我。女朋友個綠茶我就覺得唔太好食,冰既口感唔夠滑,同埋茶味過出,冇咩甜味,可能係茶既特性吧。最後女朋友o個碟因為太大碟,食唔哂。下次會考慮兩個人一碟,又平好多。
講真,去之前都冇咩期望,覺得應該都唔會夠糖百府好。
我個菠蘿揶子幾好食,起碼個味唔係成日食,又唔係太酸,岩我。