2020-04-23
心血來潮想食西班牙菜 黎到人流好似會比較少既奧海城餐廳裝橫有格調 以黑色紅色為主調 樓底夠高 環境闊落 大大張既梳發凳 都坐得幾舒服 還設有室外位置▪️墨西哥脆片 $40/份(二人一份)入座後 店員就會放底一碗墨西哥脆片 香脆惹味 而且係任添 完全食唔停▪️西班牙海鮮炒飯 $268海鮮飯份量比想像中大好多 完全係三人份量 面頭有兩隻大蝦 鮮甜彈牙 青口同樣幾大隻 帶淡淡海水鹹味 飯粒熟而不軟爛 米飯唔會粘埋一堆 海鮮炒飯有唔少配料 蜆 西班牙辣香腸 魷魚 食落無咩雪味 可惜對於我呢啲食慣重口味既人而言 味道偏淡唔夠重口味▪️西班牙傳統陳醋燴豬仔脾 $138豬仔脾用上傳統陳醋燴 酸酸甜甜 好開胃 好岩好鍾意食醋既我 肉質軟冧唔柴唔韌 配菜既薯角 炸得幾脆 旁邊仲有沙律菜紅蘿蔔同西蘭花▪️Cocina 3 公司沙律 $108沙律菜份量好多 新鮮無苦澀味 有幾塊煙燻鴨胸 厚彈軟嫩 沙律用上黑醋調味 酸酸地幾開胃 當中仲有爽口青瓜 番茄仔 橄欖
▪️墨西哥脆片 $40/份(二人一份)
▪️西班牙海鮮炒飯 $268
▪️西班牙傳統陳醋燴豬仔脾 $138
▪️Cocina 3 公司沙律 $108 沙律菜份量好多 新鮮無苦澀味 有幾塊煙燻鴨胸 厚彈軟嫩 沙律用上黑醋調味 酸酸地幾開胃 當中仲有爽口青瓜 番茄仔 橄欖