2022-08-08
經過左呢間土司工坊咁耐都冇試過堂食🤣星期日一減左右落樓搵食,竟然差不多間間餐廳都排晒長龍😵因為趕時間既關係,見到toast box冇人排隊就即刻過左去坐低😌之前都食過其他分店,記得食物質素都唔錯🤪最有印象係杯用煉奶沖既奶茶,超香滑😚但點知今次食呢間分店真係大失望,餐具仲要好污糟,唔怪得冇人幫襯😔🍜海鮮叻沙($66)海鮮叻沙同張相分別真係超大,將相係啲料鋪滿晒成碗麵🥲但真實係得幾隻蝦同幾塊魚片豆卜加半隻蛋😑本身俾錯左雞扒叻沙,雞扒賣相吸引啲而且份量多啲😒湯底都算香椰汁味,但米線過林而且斷開晒🤨性價比極低🤐🍜馬來西亞肉骨茶湯米粉($72)肉骨茶湯底完全冇味,本身諗住米粉可以吸晒肉骨茶既湯汁會好惹味😛肉骨都算煲到入味,林晒,而且有好多藥材係底😉仲有煲到林晒既蒜頭,但唔明點解咁多料個湯底會冇味🤧唔推介😤🧋凍奶茶(+$4)抱好高期望黎飲既奶茶真係令我大失所望😭之前飲過咁多次都冇試過係唔好飲😢但呢間分店既奶茶完全冇味,煉奶唔夠,一啲都唔甜😰亦冇茶香味,唔合格😖☕凍咖啡(+$4)咖啡比起奶茶就好飲啲,但都係唔夠煉奶☹唔夠甜同香滑🥺試過一次絕對唔會再幫襯呢間分店🤦♀️/📌土司工坊 (TKO Gatew
星期日一減左右落樓搵食,竟然差不多間間餐廳都排晒長龍😵
之前都食過其他分店,記得食物質素都唔錯🤪
最有印象係杯用煉奶沖既奶茶,超香滑😚
🍜海鮮叻沙($66)
海鮮叻沙同張相分別真係超大,將相係啲料鋪滿晒成碗麵🥲
但真實係得幾隻蝦同幾塊魚片豆卜加半隻蛋😑
本身俾錯左雞扒叻沙,雞扒賣相吸引啲而且份量多啲😒
湯底都算香椰汁味,但米線過林而且斷開晒🤨
性價比極低🤐
🍜馬來西亞肉骨茶湯米粉($72)
肉骨都算煲到入味,林晒,而且有好多藥材係底😉
仲有煲到林晒既蒜頭,但唔明點解咁多料個湯底會冇味🤧
唔推介😤
🧋凍奶茶(+$4)
抱好高期望黎飲既奶茶真係令我大失所望😭
之前飲過咁多次都冇試過係唔好飲😢
但呢間分店既奶茶完全冇味,煉奶唔夠,一啲都唔甜😰
亦冇茶香味,唔合格😖
☕凍咖啡(+$4)
咖啡比起奶茶就好飲啲,但都係唔夠煉奶☹
唔夠甜同香滑🥺
試過一次絕對唔會再幫襯呢間分店🤦♀️
📌土司工坊 (TKO Gateway)
將軍澳常寧路2號TKO Gateway東翼1樓167-168號舖
😋食物質素:1/10
🍽️用餐環境:5/10