2025-03-02 330 views
今日行過熟食中心,望到哩間小店裝修都唔錯,企企理理,menu都唔錯,就入咗去食,點知中晒大伏!首先,我哋兩個人一入去坐低好快已經叫咗主食set(主食+南瓜湯)我哋點完餐,坐咗半個鐘,冇錯係半個鐘,餐具又冇比,餐湯都冇。已經叫咗侍應嚟同佢講要餐湯,講完佢又係企係收銀機度唔知做乜,冇郁過。好啦,等咗35-40分鐘,個意粉同餐湯終於到(冬蔭公忌廉虎蝦意粉)。但係叫佢比餐具就淨係比叉我,匙羹又要另外再叫佢拎比我。叫一次比一樣。其實如果係咁,你啲餐具可以放係枱度,自己自助拎……我差唔多食到完,我朋友份牛排仲未到。佢已經等到好唔耐煩,因為佢除咗餐湯之外係乜都冇。個廚師係廚房到問我哋,啲嘢食係咪未有?其實你都望到佢係乜到冇,個場咁細,得大約5-6張枱,一眼睇晒。但都可以漏單…?平心而論,我覺得我個意粉味道係唔錯,冬蔭公同忌廉係夾嘅,唔會話好辣,意粉嘅質地可以再好啲彈牙啲。但唔知點解個南瓜忌廉湯會有咖喱味,有少少奇怪。只可以講今次對我嚟講係唔好嘅經驗,lunch嚟講,價錢唔算平。我覺得同價格完全不成正比,希望可以改善吓。

Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$88 (Lunch)