呢間咁可愛既生命有限工司終於試咗喇😆🍞💛!海之戀分店好靚好靚!果然真係無令我失望🍞💛~整個餐廳環境黃色主題 感覺舒服 佈置超可愛 荷包蛋造型cushion 吐司卡位 風格好日系😆😆🍞🍞💛💛!餐廳坐位大約有7至8枱 點好餐就可以返位坐定定等食喇😆🍞!btw我真係好鐘意佢隻荷包蛋公仔😆🥚💛!太得意😆!🍞軟殼蟹親子滑蛋$68☆9/10:軟殼蟹完整一隻係度🦀!好足料!!!好多時啲同類餐廳叫呢款都係得最上層係有料 食到落底就無哂 但呢間真係食到尾都有!蟹身炸得超香脆🦀,滑蛋夠嫩~仲有蟹子可以咬~數量都多🤣真心食哂人地全家🤣!佢仲有塊生菜~可以中和返個油膩感,幾fresh🥬!同埋佢個吐司 好香牛油味 烘底好香脆 包既質感又鬆軟 真係正到不得了🍞🍞💛💛!🍞椒麻脆辣雞滑蛋$65☆8.5/10:重點係塊雞排🐔!呢份個雞排可以直接用巨型去形容🐔!咁大塊真係厚到唔知邊度咬起🤣😆!辣辣地 脆卜卜 超惹味🌶~不過就係感覺會好熱氣~(所以食完都即刻去飲涼茶哈哈🙈🙉🙊)個滑蛋同軟殼蟹個個一樣 都係咁嫩滑!我反而覺得呢份更加需要一塊菜🥬!如果有就好了!食落都好飽好heavy!兩份比較其實都好食 但個人更加鐘意軟殼蟹個
呢間咁可愛既生命有限工司終於試咗喇😆🍞💛!

海之戀分店好靚好靚!果然真係無令我失望🍞💛~
整個餐廳環境
餐廳坐位大約有7至8枱 點好餐就可以返位坐定定等食喇😆🍞!

btw我真係好鐘意佢隻荷包蛋公仔😆🥚💛!太得意😆!

🍞軟殼蟹親子滑蛋$68☆9/10:
軟殼蟹完整一隻係度🦀!好足料!!!
佢仲有塊生菜~可以中和返個油膩感,幾fresh🥬!

🍞椒麻脆辣雞滑蛋$65☆8.5/10:
重點係塊雞排🐔!
呢份個雞排可以直接用巨型去形容🐔!
咁大塊真係厚到唔知邊度咬起🤣😆!
辣辣地 脆卜卜 超惹味🌶~
不過就係感覺會好熱氣~
(所以食完都即刻去飲涼茶哈哈🙈🙉🙊)
個滑蛋同軟殼蟹個個一樣 都係咁嫩滑!
我反而覺得呢份更加需要一塊菜🥬!
如果有就好了!食落都好飽好heavy!
兩份比較其實都好食 但個人更加鐘意軟殼蟹個份😆💛🤣!

🍗惹味雞鎚(跟餐加$28連汽水)☆9/10:
雞鎚好味🐔😆!
雖然唔辣🌶❌
但炸得好香脆!
外脆內嫩 雞肉又好juicy多汁!
熱辣辣咬一啖
爽到爆炸😎!
好食過哂啲連鎖雞店哈哈😎!
下次要叫埋薯條!見到人地食都係好正咁🍟🍟🍟😆💛!

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch