2022-10-12
#食咩魚好 #食咩菜.係呀~我又走去食好嘢啦~今次我去咗食 #酸菜魚 呀~.十三少📌西環堅尼地城山市街10-14號山市樓地下1-3號舖.我平時都食得少少辣但攸桐爸就一般啦我哋今次叫咗個2人套餐套餐包咗1個涼菜同2個主菜.涼菜我哋點咗♦️ 涼拌土豆絲呢個我幾鍾意💕食架平時耐不耐都會去點嚟食佢哋煮得恰到好處軟硬度啱啱好唔會酸味搶過辣味🥰🥰主食就點咗♦️ 十三少酸菜魚(唔辣)雖然我哋點咗個唔辣嘅酸菜魚但佢都有少少辣呢個辣度有D令你追住食嘅感覺都係講返個酸菜魚先佢哋用咗 #鱸魚 肉質又滑又無骨魚肉大大塊又啖啖肉真係好正呀!仲有呀, 佢個湯都非常好飲飲唔停同食唔停呀!除咗魚, 配菜我都食哂咁滯因為所有食材都配搭得好好Yummmmm😋😋😋😋.♦️ 十三少蒜香荷葉蟹飯一上枱就已經蒜香撲鼻!打開隻蟹, 見到好多蟹膏呀!而且成個飯都好香蒜蓉味!蟹好新鮮, 所以我一D都唔會放過攸桐爸怕麻煩, 佢就食飯多我就唔係啦, 佢食飯我食蟹😂😂😂.整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣🟣 服務:🟣🟣🟣🟣🟣環境:🟣🟣🟣🟣🟣地點:🟣🟣🟣🟣.總括嚟講,十三少無論食材、出品、服務都唔錯!坐位非常寬敞,好好坐!食過番尋味, 一定會
係呀~
我又走去食好嘢啦~
今次我去咗食 #酸菜魚 呀~
十三少
佢哋煮得恰到好處
軟硬度啱啱好
唔會酸味搶過辣味🥰🥰
主食就點咗
♦️ 十三少酸菜魚(唔辣)
雖然我哋點咗個唔辣嘅酸菜魚
但佢都有少少辣
呢個辣度有D令你追住食嘅感覺
都係講返個酸菜魚先
佢哋用咗 #鱸魚
肉質又滑又無骨
魚肉大大塊又啖啖肉
真係好正呀!
仲有呀, 佢個湯都非常好飲
飲唔停同食唔停呀!
除咗魚, 配菜我都食哂咁滯
因為所有食材都配搭得好好
Yummmmm😋😋😋😋
♦️ 十三少蒜香荷葉蟹飯
一上枱就已經蒜香撲鼻!
打開隻蟹, 見到好多蟹膏呀!
而且成個飯都好香蒜蓉味!
蟹好新鮮, 所以我一D都唔會放過
攸桐爸怕麻煩, 佢就食飯多
我就唔係啦, 佢食飯我食蟹😂😂😂
整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣🟣
總括嚟講,十三少無論食材、出品、服務都唔錯!
坐位非常寬敞,好好坐!
食過番尋味, 一定會再訪!
#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #十三少 #西環美食 #堅尼地城美食 #香港美食 #川菜 #搵食 #852mama #hk #hkmama #hkmami #二胎媽媽 #hkkol #foodie #hkfoodie #instagram #hkig #hkiger