2020-01-24 553 views
呢間小食店因為黃店而認識 已經食過無數次 是我每次去灣仔必吃的煎釀三寶  超級好味道 又香又熱又脆的三寶 配埋甜甜的鼓油 鯪魚餡有大大舊 黏得好實唔會甩出來 咁樣的配搭 三寶簡直係香洗小食的靈魂好多地方三寶唔翻炸(但真係好重要) 依間一定同你炸 必吃價錢選擇:$12/4件;$15/6件;$20/8件食物選擇(依我的喜好排列):豆腐  青椒  尖椒 茄子 魚蛋 雲吞 紅腸佢地會keep住炸新的三寶 所以每次去款式都好足 豆腐同青椒真係超正!! 其他我都好鐘意食!! (個人唔食紅腸所以排到最後)黃金西多士$25有四件包紙包飲品夫復何求雙層嘅西多士 一層牛油一層花生醬 被蛋漿包住炸得又香又脆 最後淋上煉奶 非常邪惡 沒有不吃的理由我個人最鍾意食花生醬餡嘅西多士 所以呢個真係好好味仲有清湯白蘿蔔 $8/5件 都係好味同抵食推介 鋪頭隔離 有啲枱枱凳凳 可以俾你拎住個碟坐喺度食 舒服得來又嘆 將香港小食文化發揮極致 又唔使下下用外賣包裝咁唔環保又是一間高質黃店 小小小吃用心製作 有幸經過灣仔可以幫襯下 每逢遊客或集會的時候都會派水派嘢飲 而且有免費餐贈送學生 食物又好食 我冇咩理由唔支持絕對係我

好多地方三寶唔翻炸(但真係好重要) 依間一定同你炸 必吃
價錢選擇:$12/4件;$15/6件;$20/8件
佢地會keep住炸新的三寶 所以每次去款式都好足

黃金西多士
$25有四件包紙包飲品夫復何求
我個人最鍾意食花生醬餡嘅西多士 所以呢個真係好好味
黃金多士  (包紙包野飲)

仲有清湯白蘿蔔 $8/5件 都係好味同抵食推介

絕對係我灣仔黃店不二之選
2020-01-20
煎釀三寶
黃金多士  (包紙包野飲)