2023-12-20 701 views
話說朋友們喺筲箕灣嘅小店 hahahappy.p 訂咗兩個蛋糕比12月之星🌟✨ 一個係Basque Burnt Cheesecake(巴斯克芝士蛋糕),另一個係好濃朱古力味嘅聖誕花園蛋糕 🤩🧀🍰芝士蛋糕味道好濃,唔算太甜,亦有入口即溶嘅質感🤤 再加上面頭有好多士多啤梨🍓、藍莓🫐等新鮮生果,食落去會冇咁膩😋🍫🍰第一眼睇呢個朱古力蛋糕,加埋上面啲莓,真係有啲似個花園,原來呢個係聖誕限定嘅蛋糕🎄 我好鍾意食70%以上濃度嘅朱古力,喺外面包住蛋糕嘅朱古力正正係有80%濃度,所以好啱我口味😻希望下次有機會親身去試吓鬆餅同咖啡☕️☺️

聖誕花園蛋糕
希望下次有機會親身去試吓鬆餅同咖啡☕️☺️