Sol House Oyster Bar and Restaurant

2023-05-04 80 views
今日同朋友出去荃灣行街,行行下已經到lunch hour!我哋即刻搵吓附近有咩食!咁啱俾我地見到有間唔錯嘅西餐廳😍,所以決定入去醫肚!呢間餐廳嘅格調唔錯!好有mood,輕輕鬆鬆,俾人一種好舒服嘅感覺!慢煮燒烤醬豬肋骨配沙律菜,薯條,因為慢煮嘅關係,所以🐷豬肋骨特別入味,而且肉質好腍。加埋沙律菜同薯條🍟,啱啱好中和返豬肋骨嘅濃郁味道!非常好食😋。香煎日本北海道刺生帶子配南瓜汁意大利飯,帶子勁大粒,兩邊煎到少少燶,外邊少少脆!食落去鮮甜美味😍!意大利飯就索晒南瓜🎃嘅味道。非常入味,呢個配搭真係冇得輸!🤤西班牙海鮮煲,非常驚喜嘅一個菜式😍!入面嘅材料非常豐富,分別有辣肉腸,白豆,蜆,聖子,蝦,青口,帶子!全部食材都好新鮮👍🏻!而且有濃濃嘅海鮮味!好食到停唔到!