2024-07-31 354 views
和朋友行街至黃昏,想搵間餐廳食晚飯,經過見到間越南餐廳,就決定食越南菜,因時間尚早,唔需要等位,餐廳四周環境整齊舒適,仲有幾排戶外座位!✨青木瓜乾牛肉沙律✨乾牛肉絲煙韌甘香,加埋青木瓜、洋蔥絲、紅蘿白絲和少許香菜,醬汁酸酸甜甜,係一款開胃菜!✨芒果大蝦紙卷✨米紙包裹著鮮甜大蝦、芒果肉和蔬菜粉絲,裡面還有少許花生碎,點配備嘅醬汁一齊食,好味😋✨香茅胡椒大蜆炒粉絲✨非常大隻的蜆肉,味道好鮮甜,用粗身粉絲加芽菜和香菜炒,口感一流,微辣加小小香茅味,越食越開胃✌️✨桂圓杞子紅棗茶✨好好飲唔係太甜,有好香紅棗味,呢款茶嘅配搭,對身體仲有好好益處👍✨薄荷青檸梳打✨淡淡薄荷香味,加酸甜青檸梳打,感覺好舒服!

✨青木瓜乾牛肉沙律✨

✨芒果大蝦紙卷✨

✨香茅胡椒大蜆炒粉絲✨

✨桂圓杞子紅棗茶✨

✨薄荷青檸梳打✨

淡淡薄荷香味,加酸甜青檸梳打,感覺好舒服!