2019-05-23 225 views
昨晚星期三跑馬地馬場舉行夜馬賽事,而且更加係星期三法國之夜,依舊人頭湧湧,真係多人到水泄不通,非常熱鬧,我一入到馬場,當然第一時間醫咗個肚先,我睇完個電子Menu一陣,都真係幾多嘢食,不過大部份嘅食品及飲品價錢真係好貴,我到最後點咗一個天多利烤雞扒飯,單售要$51元,再加一杯冰凍啤酒$45元,就已經要$96元,不過講番食物先,盒飯未打開,我就已經聞到好香嘅烤雞味,真係非常之香,一食落口真係唔講得笑,D雞肉好嫩滑,雞皮烤得焦脆,而且D雞肉有好香嘅香料味,令人不停食飯,個乳酪醬味道温和,唔太鹹亦唔太甜,反正飯粒就比較一般,有些少偏硬,但已經合格有餘,不過馬場小食店嘅食品係每個星期都會轉款式,再下個星期三可能未必食得到
,非常熱鬧
,令人不停食飯,個乳酪醬味道温和,唔太鹹亦唔太甜
2019-05-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$51 (Dinner)
  • 天多利烤雞扒飯