2018-04-28 1316 views
上次嚟呢間沾麵舖已經係一年幾之前嘅事。呢間係樓上舖,大廈個入口又細又隱蔽,我同朋友搵左一輪先搵到。今次夜晚9點幾上到去,難得只有一枱人,可以坐得鬆動啲客人食完辣度20度以上嘅沾麵,就會獲得小木牌畫公仔,而吧枱嗰邊就用咗呢啲小木牌裝飾👇🏽👇🏽收銀隔離有一個滿滿嘅sake同梅酒櫃🤤我記得炸雞好好食,即刻叫咗4件。睇多陣餐牌,我同朋友都叫咗辛味噌廣島熱麵,沾麵辣醬由20至200度,我地分別叫咗25同20度(上次我食湯麵,所以今次只係叫少少辣試水溫)。另外,我地都叫咗一隻燒魷魚。👆🏽炸雞配檸檬汁超醒胃,雞肉嫩滑無雪藏味,皮炸得超脆、粉唔厚,用了少少鹽同味粉已經好入味👆🏽辛味噌廣島熱麵及炸雞👆🏽25度嘅辣醬,食到譚仔大辣的我表示係5小辣,不過佢係辣椒嗰隻辣,食完個胃感覺好暖醬汁滿佈白芝麻,沾上麵條加添咬口👆🏽拉麵煮得剛剛好,咬落微微彈牙,不過淨麵就無咩味道,得好少麵香,連大量葱絲及醬汁食就好好。叉燒比好多舖頭嘅厚及大塊,膏肉比例滿分煮得淋,食到濃濃嘅醬油味流心蛋熟咗啲,煮少30秒應該會正好多,不過重蛋味,補返數啦👆🏽燒醃魷魚,燒得比較乾,內裏醃漬好咸,送啤酒好嘅(不過今次無叫),唔係我心水,自己

今次夜晚9點幾上到去,難得只有一枱人,可以坐得鬆動啲

👇🏽收銀隔離有一個滿滿嘅sake同梅酒櫃🤤

👆🏽辛味噌廣島熱麵及炸雞

醬汁滿佈白芝麻,沾上麵條加添咬口

煮得淋,食到濃濃嘅醬油味
流心蛋熟咗啲,煮少30秒應該會正好多,不過重蛋味,補返數啦

👆🏽燒醃魷魚,燒得比較乾,內裏醃漬好咸,送啤酒好嘅(不過今次無叫),唔係我心水,自己一個人嚟唔會叫😅
總括嚟講,餐廳水準不俗,日式拉麵店嚟講性價比好好
2018-04-25
$175 (Dinner)