2021-06-15
個日去利東街附近行下,點知突然落雨,即刻落basement避下,竟然俾我發現呢間cake shop有「青蘋果批」!🤩🤩🤩蘋果批一直都係我嘅至愛,今次仲要係酥皮面,點可以唔試?!🤪🤪 佢哋好窩心,一直熱佐d批,拎上手仲係熱熱地,好期待呀!!由於約咗好姊妹見面,我買多佐一件士多啤梨cheese cake 俾佢。🥰店長好好人,見我買佐一件凍、一件熱既餅,分開兩個盒俾我,仲加個手挽紙袋等我拎得方便d添!so nice 😘👏🏻👍🏻 by the way, 睇下個「青蘋果批」外賣包裝,仲有專用貼紙,wow wow wow🥳🥳🥳 個批皮好鬆脆,雖然係酥皮,但入口又唔覺得油淋淋👍🏻裡面既custard 同蘋果蓉實在太match啦,食一個好似唔夠喉添😂😂😂😂oh, 我姊妹話個strawberry cheese cake 好清新,唔會好heavy, nice pick wor 😎😎😎仲有好多款餅,下次試下唔同款先!😜
蘋果批一直都係我嘅至愛,今次仲要係酥皮面,點可以唔試?! 🤪🤪 佢哋好窩心,一直熱佐d批,拎上手仲係熱熱地,好期待呀!!由於約咗好姊妹見面,我買多佐一件士多啤梨cheese cake 俾佢。 🥰店長好好人,見我買佐一件凍、一件熱既餅,分開兩個盒俾我,仲加個手挽紙袋等我拎得方便d添! so nice 😘👏🏻👍🏻 by the way, 睇下個「青蘋果批」外賣包裝,仲有專用貼紙,wow wow wow🥳🥳🥳 個批皮好鬆脆,雖然係酥皮,但入口又唔覺得油淋淋👍🏻裡面既custard 同蘋果蓉實在太match啦,食一個好似唔夠喉添😂😂😂😂 oh, 我姊妹話個strawberry cheese cake 好清新,唔會好heavy, nice pick wor 😎😎😎仲有好多款餅,下次試下唔同款先!😜