2023-10-13
終於去左喺小紅書封神嘅𝖥𝗂𝗇𝖾𝗉𝗋𝗂𝗇𝗍😎今次揀左西營盤分店,沿住店外圍有小小𝗈𝗎𝗍𝖽𝗈𝗈𝗋位可以坐,水泥牆工業風,窗邊位置超適合打咭🤭🤭至於食物方面💁🏻♀️𝖧𝖺𝗅𝖿 𝖺𝗇𝖽 𝖧𝖺𝗅𝖿 $90 (𝗁𝖺𝗅𝖿 𝖺𝗏𝗈 𝗍𝗈𝖺𝗌𝗍 , 𝗁𝖺𝗅𝖿 𝗍𝗈𝗆𝖺𝗍𝗈 𝖿𝖾𝗍𝖺 𝗌𝖺𝗅𝖺𝖽)佢嘅𝗌𝗈𝗎𝗋𝖽𝗈𝗎𝗀𝗁超好食😋焗得好脆食到中間口感係好𝖼𝗁𝖾𝗐𝗒,兩個口味都超讚👍🏻👍🏻牛油果熟度啱啱好,上面加左小小𝖻𝖺𝗌𝗂𝗅成個口感香味即刻昇華左💚而個𝖼𝗁𝖾𝗋𝗋𝗒 𝗍𝗈𝗆𝖺𝗍𝗈味道清甜𝗃𝗎𝗂𝖼𝗒配左味道比較強烈,咸味較重嘅𝖿𝖾𝗍𝖺 𝖼𝗁𝖾𝖾𝗌𝖾味道好𝗆𝖺𝗍𝖼𝗁🤤🤤𝖡𝗋𝖾𝖺𝗄𝖿𝖺𝗌𝗍 𝖡𝗈𝗐𝗅 $75 水果好新鮮份量同種類都好多甚至連𝖿𝗂𝗀都有絕對係誠意之作,而佢個𝖻𝖺𝗌𝖾係用𝗋𝗂𝖼𝗈𝗍𝗍𝖺 𝖼𝗁𝖾𝖾𝗌𝖾 知道好多人都超欣賞,不過我自己都係比較鍾意配嘅𝗒𝗈𝗀𝗎𝗋𝗍口感同味道多啲🤭🤭𝖲𝖺𝗅𝗍𝖾𝖽 𝖢𝗁𝗈𝖼𝗈𝗅𝖺𝗍𝖾 𝖢𝗁𝗂𝗉 𝖢𝗈𝗈𝗄𝗂𝖾 $30 我𝖾𝗑𝗉𝖾𝖼𝗍佢應該係軟曲奇,但食落口個感竟然係幾實淨,而曲奇上嘅鹽偏多🤪🤪都真係幾咸,大家可以慳返嗰$30😂😂𝖫𝗈𝗏𝖾𝖻𝗂𝗋𝖽 $35 我同朋友都揀左同一款,見到鴛鴦
至於食物方面💁🏻♀️
𝖧𝖺𝗅𝖿 𝖺𝗇𝖽 𝖧𝖺𝗅𝖿 $90
𝖡𝗋𝖾𝖺𝗄𝖿𝖺𝗌𝗍 𝖡𝗈𝗐𝗅 $75
𝖫𝗈𝗏𝖾𝖻𝗂𝗋𝖽 $35
我同朋友都揀左同一款,見到鴛鴦個名可能我哋都先入為主左覺得會係平時飲開嘅味演變出嚟,但當飲品黎到我哋大家都只係飲左一啖就冇再飲,因為個味太奇怪🤔️成杯野淨係飲到薑味同印度香料味咁,完全飲唔到奶茶或者咖啡味,而飲品上面係有一層肉桂粉,如果唔鍾意肉桂嘅寶寶都要注意啊😉
雖然當中有部分野唔啱我口味,但如果經開我都絕對會再幫襯,因為佢嘅𝗌𝗈𝗋𝖽𝗈𝗎𝗀𝗁真係超高質👍🏻絕對值得我番轉頭,我臨走仲要買左半個𝗌𝗈𝗎𝗋𝖽𝗈𝗎𝗀𝗁番屋企,你知我咩料啦😌😌