Plato Cafe & Bistro (裕民坊YM²)

2024-07-22 458 views
朋友係觀塘放工,係附近食晚餐,選左裕民坊plato 西餐廳。6:30左右入座 吾洗等位入座餐廳環境舒服,走年輕打卡設計風格。用Qr code 落單 見隔離枱選咗脆皮豬手賣相吾錯,我地主菜都選左豬手和三文魚牛油果薄餅。德國豬手係dinner set 跟飲品同餐湯,是日餐湯係紅菜頭湯。先來餐單,餐單係紅菜頭打成溶,啖啖都飲到蔬菜清新的感覺。跟著係飲品凍水果茶和熱飲香茅薑茶,凍水果茶有罐頭雜果係杯底,味道正常。朋友點左熱飲香茅薑茶茶用茶壺上好精緻,試左少少好茶味濃郁,飲完好舒服醒神。小食係天婦羅魷魚鬚,魷魚鬚的天婦羅漿加入了紫菜粉,食嘅時候除咗香脆仲有紫菜粉提鮮,非常惹味。跟著係主菜德國豬手配酸菜,酸菜有d似台灣牛肉麵上面的酸菜好食,豬手份量大,每一部分都燒得皮脆,而且每一口的肉都好肉嫩,係我食過最好食的豬手。跟著係三文魚牛油果薄餅,牛油果均勻舖係薄餅上,再舖以煙三文魚,口感豐富,不經不覺同朋友好快食完一個。最後點埋甜品竹炭麻糬千層酥配雪糕,甜品賣相精美,千層酥好香牛油味鬆脆可口,入邊仲有麻糬煙煙韌靭,上面有塊肉桂味的lotus 的餅乾和雲呢拿雪糕,呢間西餐廳主菜同甜品都出色,臨走時見到有人
6:30左右入座 吾洗等位入座
餐廳環境舒服,走年輕打卡設計風格。用Qr code 落單 見隔離枱選咗脆皮豬手賣相吾錯,我地主菜都選左豬手和三文魚牛油果薄餅。德國豬手係dinner set 跟飲品同餐湯,是日餐湯係紅菜頭湯。先來餐單,餐單係紅菜頭打成溶,啖啖都飲到蔬菜清新的感覺。跟著係飲品凍水果茶和熱飲香茅薑茶,凍水果茶有罐頭雜果係杯底,味道正常。朋友點左熱飲香茅薑茶茶用茶壺上好精緻,試左少少好茶味濃郁,飲完好舒服醒神。小食係天婦羅魷魚鬚,魷魚鬚的天婦羅漿加入了紫菜粉,食嘅時候除咗香脆仲有紫菜粉提鮮,非常惹味。跟著係主菜德國豬手配酸菜,酸菜有d似台灣牛肉麵上面的酸菜好食,豬手份量大,每一部分都燒得皮脆,而且每一口的肉都好肉嫩,係我食過最好食的豬手。跟著係三文魚牛油果薄餅,牛油果均勻舖係薄餅上,再舖以煙三文魚,口感豐富,不經不覺同朋友好快食完一個。最後點埋甜品竹炭麻糬千層酥配雪糕,甜品賣相精美,千層酥好香牛油味鬆脆可口,入邊仲有麻糬煙煙韌靭,上面有塊肉桂味的lotus 的餅乾和雲呢拿雪糕,呢間西餐廳主菜同甜品都出色,臨走時見到有人買豬手外賣,果然係廚師推介,一定會再來食德國豬手。
紅菜頭湯
凍水果茶