2021-01-27 193 views
🐷🎈尖沙咀有專業咖啡師為你度身訂造嘅品啡體驗☕💥El Diamante Anaerobic $95好食指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10回頭率:🐷🐷🐷🐷🐷🐷6/10對於飲咖啡有心得有要求☕呢到絕對值得一試但對於我似乎太過專業😆 可以話係第一次咁細心去品嚐咖啡👍一去到會有一個咖啡師serve你好細心咁開始問你鍾意飲咩類型我本身就唔係好熟咖啡咖啡師就解釋最基本分果香vs甘香亦可以包裝為唔苦定落啲咖啡師會俾一張咖啡menu由淺到深色代表愈甘味我就揀左呢款係偏果香細嚐可以試到少少肉桂蘋果香味🍎而且唔會好苦或者好酸屬於咁多款咖啡裡面最淡其中一隻好易入口啱哂初哥🤗吞左果下依然有餘香喺口腔入面感覺係幾高級嘅咖啡豆😂果程之中咖啡師一對一/二服務你揀好咖啡豆之後佢會即時磨成粉然後喺你面前沖咖啡一邊沖亦會一邊解釋互動(主要係我同佢互動唔到😂😂)但聽佢同朋友嘅對話聽得到好專業對咖啡好有研究👍呢間cafe唔只有咖啡仲有野食嘅但因為朋友鍾意飲咖啡所以試下如果有興趣嘅朋友記住要先預約!想嘆得舒服啲都可以+10%服務費就可以坐sofa位架~//💥El Diamante Anaerobic $95Deliciousnes
🐷🎈尖沙咀

果程之中咖啡師一對一/二服務
你揀好咖啡豆之後佢會即時磨成粉
然後喺你面前沖咖啡
一邊沖亦會一邊解釋互動
(主要係我同佢互動唔到😂😂)
但聽佢同朋友嘅對話聽得到好專業
對咖啡好有研究👍

呢間cafe唔只有咖啡仲有野食嘅
但因為朋友鍾意飲咖啡所以試下
如果有興趣嘅朋友記住要先預約!
想嘆得舒服啲都可以+10%服務費就可以坐sofa位架~

💥El Diamante Anaerobic $95
Deliciousness: 🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10
Willingness to return: 🐷🐷🐷🐷🐷🐷6/10

🎈Koffee Mameya & Omotesando Koffee
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓B217及B219號舖

#美食日記#香港美食#豬的生活#foodislife#piglife#hkfoodie#foodblogger#hkinsider#foodinsider#尖沙咀#尖沙咀美食#尖沙咀cafe#咖啡#日式咖啡#咖啡店#沖咖啡#手調咖啡#咖啡師#咖啡豆#tsimshatsui#tsimshatsuifood#tsimshatsuicafe#hkcafe#coffeeshop#coffeebean#japancoffee#barista#eldiamanteanaerobic