2023-08-22
✏️埋黎睇埋黎睇啦喂‼️‼️‼️呢個又一個唔好食問翻我攞錢系列呀🦋好耐知無試過帶住美好嘅心情好好去遊玩吓。嗱,真係唔意思始終唔係住西貢,真係會帶住睇牛牛🐮遊船河呀食海鮮🦞呀咁嘅心情到。原來原來!!!!今次有此一著令到我想不斷定時入下黎呀!如果你睇緊又住西貢!當地嘅居民你你你同你,一定要黎食呀💯‼️💯‼️💯‼️✏️ SingaLings Special Salad是咁的,每次去一間餐廳🍴如果有得選擇佢同餐廳有嘅Special我一定會先點嘅。原因好簡單叫得”special “就應該Special delicious la 如果代表到餐廳嘅嘢都唔好食都唔使再講落去㗎喇。呢碟係抵食夾大件💯‼️💯‼️💯 超級好味,沙律嘅菜要新鮮係一定基本。沙律汁,又唔可以過酸過油,佢地配上牛油果芒果蕃茄仔。點會失敗?! 魚皮煎得香脆又滑嫩。其實普通女仔或者小朋友一定食唔晒,建議生銅人士享用及share ‼️💯‼️💯‼️✏️ Crispy Fried Squid炸魷魚圈係小朋友嘅至愛💛🧡❤️🩷💜當然我覺得大家用嚟送啤酒真係好不錯今日我去到嘅天氣係十分之熱,但係由於要帶細路就免得飲酒啦都係飲返杯爽口嘅嘢每一啖嘅魷魚好似喺個口嗰度開心跳動遊走咁💯
呢個又一個唔好食問翻我攞錢系列呀🦋
原來原來!!!!今次有此一著令到我想不斷定時入下黎呀!
✏️ SingaLings Special Salad
我一定會先點嘅。原因好簡單叫得”special “
就應該Special delicious la
如果代表到餐廳嘅嘢都唔好食都唔使再講落去㗎喇。
✏️ Crispy Fried Squid
炸魷魚圈係小朋友嘅至愛💛🧡❤️🩷💜
都係飲返杯爽口嘅嘢
每一啖嘅魷魚好似喺個口嗰度開心跳動遊走咁💯‼️💯‼️💯‼️
好香口點上sour cream 如果係同有人去談心,我應該可以食多一碟🗣️
✏️ Lemon Squash & Fresh mango 🥭 Juice
係啦,頭先就係喺嗌咗Lemon Squash 🍋 去送脆口嘅小食。
好似好熱嘅天氣底下,當堂舒服晒。💯‼️
杯芒果汁係鮮榨的完全勁濃郁喺相片中呈現嘅係超級深色
因為佢用嘅芒果超級新鮮,而且非常多每一啖飲落去都好似smoothie 咁💯‼️
✏️ Spaghetti Seared Scallops
佢地係用新鮮帶子!口感比急凍帶子結實和鮮甜,加入黑松露醬後成個意粉的口味都提高💞
我個人好喜歡黑松露嘅嘢,只要有佢我都會差不多俾90分
仲要係意粉,並不是扁意粉真係好好味💯‼️💯‼️💯
實不相瞞當日我真係食得太飽,所以有一半係打包返屋企
返屋企炒返熱嚟食都依然好好味而家意猶未盡💯‼️💯‼️💯‼️💯‼️
舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考