2024-02-26 40 views
🇮🇳Anjappar Chettinad Indian Restaurant (尖沙咀)📍今次又嚟到尖沙咀食印度嘢🤩,但今次唔係食素食🥒,而係葷菜🍖。🍴Butter Dosa $80一上到嚟呆咗😮,個長度係成張枱咁闊📏,佢配咗四款醬,但我覺得乜醬都唔點,就咁食已經好好味😋。好似食零食咁,係會食唔停口🙈,佢係超脆,同時亦都勁香奶味🥛。🍴Chicken Kurma $120係好有椰香味嘅咖喱🥥,啲雞肉係煮到勁易拆骨🐥,用埋naan 包坐啲雞肉碎,一啖過,係超滿足😍。🍴Palak Paneer $90係一個用菠菜🥬、乳酪同唔同香料整成嘅咖喱,入邊有細細粒嘅cottage cheese🧀,增加咗成個口感。🍴Garlic Naan $40啲naan焗到好脆,同好香蒜味🧄,用嚟配咖喱一流。👍🏻🍴Chicken Garlic Kebab $140呢一個連埋鐵板一齊上🍳,一嚟就咋咋聲,食落去會有蒜同唔同嘅香料味🧅,仲要呢一個係冇骨,啖啖都係肉🍗。🍴Fish’'65 $99一上到嚟紅當當咁🔴,以為會好濃味,點知完全唔會🥳,食落去會食到少少辣味🌶️,而入邊係好滑嘅魚🐟,佢個炸皮超脆同埋好輕盈。🍴Ma

🍴Butter Dosa $80

🍴Chicken Kurma $120

🍴Palak Paneer $90

🍴Garlic Naan $40
啲naan焗到好脆,同好香蒜味🧄,用嚟配咖喱一流。👍🏻

🍴Chicken Garlic Kebab $140

🍴Fish’'65 $99

🍴Mango Lassi $40
好濃芒果味🥭,不過有少少偏甜🍬,但仲係可以接受嘅程度。