2020-01-18
以間店,我從同事口中得知新開的,反正下午Lunch 灣仔區都沒咩好嘢食就去試試,店名和我之前食過的北角小店同名,但風格好不同,菜式種類好奇怪又賣燉湯,又有一些特色自家料理,但又有扒飯喎! 有點九唔搭八😂! 應該係賣Fusions 菜? 有個有點似周秀娜的女待應介紹,先知道全店的特色是由無味精 什麼’‘原鮮濃’‘貫穿整間店的食品! 好特別的意念......我點的是香煎雞扒配蘑菇汁飯,一個好簡單的冰室食品,但真係超有驚喜,才50元,雞扒比手掌大!而且蘑菇汁真係超正,我咁講五星級酒店都食唔到!佢講無味精,我也半信半疑,不過食完又冇渴口感覺,可能真係冇味精! 這間店的老闆可能很有錢? 雞扒這麼大,醬汁又不用味精,估計需要很多香料調製? 灣仔租金又咁貴,才賣50😅 加凍飲先54,成本還能賺什麼錢? 能維脾? 真的為他有點擔心🤣🤣🤣此店,應該會成為我經常光顧的食堂(如果不倒閉😝)順帶一提,可能是新店講業期間,出餐有點慢,而且買單時收銀不見人,希望能改善一下! 不過,食品質素能彌補😏
此店,應該會成為我經常光顧的食堂(如果不倒閉😝)
香煎雞扒配蘑菇汁