2020-09-05
見好多好多打卡位,所以想嚟呢間cafe好耐‼️‼️cafe仲有兩隻超得意貓貓,叫Joy同Day🙈😍 但因為我哋5點幾先去,所以已經得返幾種蛋糕🍰🥺同埋打卡位真係好多人,要預有啲人會影好耐都唔肯走,所以建議早啲嚟😂😂-🥳Joy Joy’s Flavour🐱-呢個係其中一隻貓嘅名‼️🍮貓爪形狀ฅ^•ﻌ•^ฅ白色粉紅色咁,超得意😍碟上面有白色碎粒粒,嗰啲係糖煮到一定嘅溫度,再加白朱古力,所以咬落去係脆脆地,唔會入口即溶🙈我覺得口感似糖霜👀雖然張相未必睇到,但最底嗰層係朱古力曲奇,入面夾雜著梅乾,我覺得呢塊較硬,有少少難切🤏🏻上一層係帶有淡淡杏仁香嘅蛋糕‼️粉紅色貓爪部份係話梅,酸酸甜甜好開胃,店員建議分開試,切少少粉紅色部份食先😆白色嗰啲係荔枝味mousse🙈但幾好味幾開胃🙈之後再有檸檬味嘅啫喱包住成個貓爪,雖然細細粒,但口感幾豐富💕-評分:8.3/10價錢:$45-🇧🇪 German Peach Tea 🍑-呢杯係健康之選😆果茶帶有淡淡桃味,好清新好開胃🍑食蛋糕配呢杯茶幾好,可以中和蛋糕嘅甜🙈入面仲有好多細細嘅桃粒,幾有口感😚但就唔會好適合鍾意飲甜野嘅人🤣-評分:8.1/10價錢:$45-73.5
🥳Joy Joy’s Flavour🐱
評分:8.3/10
價錢:$45
🇧🇪 German Peach Tea 🍑
評分:8.1/10
價錢:$45
73.5%朱古力🍫
原本想買玻璃樽裝,但太遲去所以冇晒🥺所以店員幫就俾咗凍嘅杯裝朱古力我哋🥤初頭無用飲管飲,所以味道比較淡🙈但之後一用就發現朱古力味真係好濃郁,但唔會過甜唔會膩‼️所以即使唔係朱古力控,都覺得呢杯唔錯😆
評分:8/10
價錢:$42