2010-07-15
有同事走, LUNCH 訂位係呢到食. D 野食 OK, 但係D service 好唔掂. 我地叫左8 個set lunch, 4 個雞凱撒三文治, 4 個雞pizza. 小食要 3 個蝦卷, 1 個青豆湯, 4 個薯蓉湯. 這已不是太複雜的order. 先來drink... 放下走了. 但是凍奶茶沒有放下奶, 淨茶. 熱飲沒有放下糖. 舉左幾次手, 個個都話 ok 等陣. 但去左做別些東西. 3-4 次先拎到黎. 主菜 & 小食仲過份. 先黎一個pizza... 等 ~ 5 -10 min 三文治分兩批到. 等多 ~ 5 min 再黎一個pizza... 但另外兩個pizza 無左影, 隔左 40 min 追左6-7 次才到.蝦卷 & 湯也是一樣. 我們在第二個pizza 時已追單. 每次上一個, 等5 min 無再追都係上多一個. 追左 6 次先黎齊. 追到慶, 等到呆左... 問心, 同一樣的野, 前後都要隔 20 min 才上到. pizza 更隔 40min. 平時 lunch 只有 1-1.5 hour, 那有可能咁樣等法?佢再好食都好, d service 咁差, 咁無
主菜 & 小食仲過份.
佢再好食都好, d service 咁差, 咁無效率都無用.