2021-04-26
#金鶴拉麵 # 🍜其實我真係好鍾意食日本拉麵一入到去,就感覺到呢間野好高尚,好舒適呢間主打雞白湯,係我最愛❤️個人本身食得清淡啲,所以冇嗌極濃,都已經好滿足~個雞湯真係好好飲!係好好飲!完全唔油!好Creamy! 兩塊雞胸肉好好食,好滑好有慢煮feel! 炸牛蒡好驚喜,脆脆地,浸落湯食又係另一種感覺,雖然係炸物,但完全唔油膩!至於叉燒,不過不失啦,可能之前三樣太驚喜!期間限定有個北海道極濃蟹湯拉麵,個湯好香濃,蟹味鮮甜!蟹肉份量好多,幾乎每一啖麵都可以配到蟹肉!唔知係咪我太鍾意飲湯,食到後期,兩碗都係得返好少湯,好似食緊沾麵咁🙈😂我想加湯啊老公多口問句,有冇口罩套,佢俾咗個膠既,都幾靚既口罩套佢,靚到佢都問咗句使唔使俾錢😂然後佢嘅牙籤,係牙線黎成件事,感覺係高檔拉麵店,但價錢又唔貴,性價比高👍🏻
其實我真係好鍾意食日本拉麵
一入到去,就感覺到呢間野好高尚,好舒適
呢間主打雞白湯,係我最愛❤️
成件事,感覺係高檔拉麵店,但價錢又唔貴,性價比高👍🏻