2022-03-24 54 views
#茶記食好西 #會唔會好一般.WOW....大家都居家抗疫咗好一段時間應該好多朋友仔都變咗廚神!.攸桐媽上星期就同攸桐爸去咗食個tea~.鴻圖樓茶餐廳📌鴻圖道30號2至3樓.一入門口坐落, 見到餐牌都係一向茶記食品我哋就叫咗2個燒味飯 #下午茶.我就叫咗♦️ 叉燒切雞🐔飯開頭嚟到時, 覺得好似無咩好特別但係食落~WOW!!正呀~叉燒唔係肥叉, 但好淋好鬆化!而白切雞🐔, 雖然係雞胸但好嫩滑好入味~仲有一點我超like嘅係夠多汁!真係好正好好味呀~Yummy~~~😋😋😋.攸桐爸叫咗♦️ 油雞🐔燒鴨飯豉油雞🐔非常入味又滑燒鴨又係鴨胸都唔"鞋"好味~~.我哋2個最鍾意夠多汁又多餸!差啲唔記得講茶記靈魂就係奶茶☕️茶膽夠哂濃!飲落好滑!!!.整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣🟣服務:🟣🟣🟣🟣環境:🟣🟣🟣🟣地點:🟣🟣🟣🟣🟣.總括嚟講,鴻圖樓茶餐廳嘅出品非常不錯~👍🏻👍🏻👍🏻下午茶$37有雙拼飯加飲品, 真係好抵呀~夠哂大碗捧住個肚走呀~.@hungtorestaurant.••••••••••••••••••••••••••••••.#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozim
#茶記食好西 #會唔會好一般
WOW....
大家都居家抗疫咗好一段時間
應該好多朋友仔都變咗廚神!
攸桐媽上星期就同攸桐爸去咗食個tea~
鴻圖樓茶餐廳
📌鴻圖道30號2至3樓
一入門口坐落, 見到餐牌都係一向茶記食品
我哋就叫咗2個燒味飯 #下午茶
我就叫咗
♦️ 叉燒切雞🐔飯
開頭嚟到時, 覺得好似無咩好特別
但係食落~WOW!!正呀~
叉燒唔係肥叉, 但好淋好鬆化!
而白切雞🐔, 雖然係雞胸
但好嫩滑好入味~
仲有一點我超like嘅係夠多汁!
真係好正好好味呀~
Yummy~~~😋😋😋
攸桐爸叫咗
♦️ 油雞🐔燒鴨飯
豉油雞🐔非常入味又滑
燒鴨又係鴨胸都唔"鞋"
好味~~
我哋2個最鍾意夠多汁又多餸!
差啲唔記得講茶記靈魂
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣🟣🟣
總括嚟講,鴻圖樓茶餐廳嘅出品非常不錯~👍🏻👍🏻👍🏻
下午茶$37有雙拼飯加飲品, 真係好抵呀~
夠哂大碗捧住個肚走呀~
@hungtorestaurant
#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #6B29 #鴻圖樓 #HungToCafé #觀塘美食 #香港美食 #大小帳 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmami #二胎媽媽 #hkkol #foodie #hkfoodie