3K
2018-10-30 191 views
自從葵涌開左KCC後,多左好吃多野食,是晚一家人黎左食台灣野,叫一個二人餐,再加少少野就夠哂飽二人餐($108)+小食鹽酥雞($12)上菜效率超高,不出十分鐘已經齊哂,啲炸物仲係熱辣辣㗎。口水雞半隻半隻份量但都不細,雞嫩滑,皮下亦不太肥,個口水汁超正,又辣又香,食到唔停得口。鹽酥雞加左份小食鹽酥雞,即炸㗎又香又脆,沒有過份鹹好合口味。炸餃子4隻炸得香脆,點埋個甜酸醬一流。油麥菜油菜可選菜心,生菜或油麥菜,選了後者,附蠔油的,個人覺得點下個口水雞汁更惹味。滷肉飯以為二人餐個飯會細碗啲,但原來一啲都唔細,醬汁調得對胃,珍珠米有飯香,小朋友十分喜歡呢火車排骨肉燥飯($54)再多點了一碗排骨飯,排骨炸得酥香,啖啖肉勁正。奶蓋奶茶(+$12)&紅豆布丁奶茶(+$12)奶茶較淡,但沒有過甜,還不錯。小店不用加一,抵

二人餐($108)+小食鹽酥雞($12)
上菜效率超高,不出十分鐘已經齊哂,啲炸物仲係熱辣辣㗎。
口水雞半隻
鹽酥雞
加左份小食鹽酥雞,即炸㗎又香又脆,沒有過份鹹好合口味。
炸餃子4隻
炸得香脆,點埋個甜酸醬一流。
油麥菜
滷肉飯

火車排骨肉燥飯($54)
再多點了一碗排骨飯,排骨炸得酥香,啖啖肉勁正。
奶蓋奶茶(+$12)&紅豆布丁奶茶(+$12)
奶茶較淡,但沒有過甜,還不錯。

小店不用加一,抵
2018-10-21
$70 (Dinner)