2024-08-15 209 views
之前係𝘮𝘦𝘨𝘢𝘣𝘰𝘹 同荃灣都有食過呢間佢既𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦令我念念不忘今次回訪竟然仲有驚喜,二人𝘴𝘦𝘵 好抵!!𝗛𝗼𝗶𝗛𝗼𝗶 𝗦𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝟮 ($𝟮𝟵𝟴)𝘈同𝘉 各揀一款,再包兩個甜品同兩杯野飲𝘈款係𝘥 𝘱𝘳𝘰𝘱𝘦𝘳既主食,可以揀牛扒、𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳、𝘢𝘭𝘭 𝘥𝘢𝘺 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵等等當中有個漢堡塔堅誇張,似𝘥𝘰𝘶𝘣𝘭𝘦 版𝘣𝘪𝘨 𝘮𝘢𝘤𝘉款相對冇咁飽肚,可揀𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢、意粉、薯條等,之前食過意粉唔算特別今次試下其他因為我地兩個都係雀仔肚最後揀咗兩個貌似唔會太飽既芝士漢堡𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 好吸引!個芝士醬係另上,超濃芝士味可以淋上漢堡或者點黎食都得薯條係另一賣點,非常出色😭係仲有少少薯皮,唔似出面連鎖果種薯條咁單調黑松露野菌蘑菇比薩 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺𝘀 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮個餅底少少似面包,烘得幾香脆有少少芝士係面,野菌磨菇都係我鐘意但食左一兩塊已經幾飽😂🥞成個甜品𝘮𝘦𝘯𝘶 既𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 都可以揀真心𝘤𝘳𝘢𝘻𝘺食得落三塊𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 真係好抵我揀左兩塊𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦既香蕉巧克力梳乎厘班戟𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗦𝗼𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗣
之前係𝘮𝘦𝘨𝘢𝘣𝘰𝘹 同荃灣都有食過呢間
佢既𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦令我念念不忘
今次回訪竟然仲有驚喜,二人𝘴𝘦𝘵 好抵!!

𝗛𝗼𝗶𝗛𝗼𝗶 𝗦𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝟮 ($𝟮𝟵𝟴)

𝘈同𝘉 各揀一款,再包兩個甜品同兩杯野飲

當中有個漢堡塔堅誇張,似𝘥𝘰𝘶𝘣𝘭𝘦 版𝘣𝘪𝘨 𝘮𝘢𝘤
今次試下其他

因為我地兩個都係雀仔肚
最後揀咗兩個貌似唔會太飽既

芝士漢堡𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 好吸引!
個芝士醬係另上,超濃芝士味
可以淋上漢堡或者點黎食都得
薯條係另一賣點,非常出色😭
係仲有少少薯皮,唔似出面連鎖果種薯條咁單調

個餅底少少似面包,烘得幾香脆
有少少芝士係面,野菌磨菇都係我鐘意
但食左一兩塊已經幾飽😂

🥞

成個甜品𝘮𝘦𝘯𝘶 既𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 都可以揀真心𝘤𝘳𝘢𝘻𝘺
食得落三塊𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 真係好抵
我揀左兩塊𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦既
香蕉巧克力梳乎厘班戟𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗦𝗼𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲𝘀同夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟𝗠𝗮𝗰𝗮𝗱𝗮𝗺𝗶𝗮𝗻 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗦𝗼𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲𝘀
一如既往,呢道𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦唔會令我失望
店員見我影影影提我要快𝘥食🤣
佢既𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦 勁𝘧𝘭𝘶𝘧𝘧𝘺,但又唔會太過於空氣感💕💕💕
入口蛋味好濃好濃,我真係大愛
班戟上既淡忌廉有少少芝士味🤣又唔會有好厚重既感覺
真係忍唔住食完一啖又一啖

大部分飲品都免費包埋😭
唔係普通餐茶果𝘥
而係黑芝麻花生醬𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦同牛奶抹茶都包😱
勁有誠意同埋好好飲呀

呢餐食到我地捧住個肚
甜品固然好食,主食都真係𝘴𝘶𝘳𝘱𝘳𝘪𝘴𝘦
今次呢個𝘴𝘦𝘵真心值回票價

📍 𝑷𝒂𝒏𝒄𝒂𝒌𝒆 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 𝑯𝒐𝒊𝑯𝒐𝒊