2020-08-15 691 views
我哋嘅天才正苦禁食肆做晚市堂食,嗰啲較難做外賣嘅食肆真係唔知點捱過呢一關😢,例如專賣石燒牛扒嘅呢一間。好彩佢哋窮則變,變則通,即刻出咗外賣食材優惠,$100 有兩塊靚牛扒,仲有 $68 隻法國黃油雞,同埋 $200 七包即食餸菜包,抵食到冇朋友。疫情減緩之後,真心推薦大家去幫襯一下,尤其係佢哋嘅午餐,$50 起就有交易,好抵食,供應時間仲要由十二點去到六點😮。上次幫襯,叫咗塊 150g 嘅神石美國天然牛扒,睇住塊扒喺嚿熱石上面由生慢慢變熟,一路發出吱吱聲響,感覺好興奮🤗。建議牛扒就咁切嚟食,千祈唔好送飯,咁先至最能食出牛嘅鮮味。剩係幹掉塊扒都飽咗大半,跟住就可以食埋沙律,味噌湯同白飯。之前幫襯過元朗嘅神火山石牛扒專門店有無限飯素供應,撈飯一流,呢間冇,唯有用味噌湯嚟撈飯,雖然寡咗少少,但係日本珍珠米飽滿彈牙,都唔錯㗎。