見到元朗呢度開咗一間火鍋店,就決定入嚟食,因為覺得好特別,打完邊爐仲有粥食,我哋兩個人分別嗌咗兩個餐!👦🏻$218 (肉蟹+沙白蜆,再配5個自選海鮮,同四款配料)👧🏻我就嗌咗 $238(龍蝦+沙白蜆再配5個自選海鮮,同四款配料)海鮮方面🐟,除咗佢俾我哋嗰啲之外,因為我哋兩個跟餐每人各自有5款海鮮可以揀,分別揀咗鮑魚、花甲、貴妃蚌同大尾尤😋我哋首先食左海鮮先,好新鮮好好食😜之後打邊爐配料,因為佢每個人跟四個配料,所以我哋有總共八樣可以叫,嗌咗個西班牙豬腩片🐷(你可以見到佢啲紋理好靚,食落好香,我覺得呢一個一定必食!🐽)再嗌咗個手作雞骨丸(正!)仲叫咗佢個自家製嘅馬蹄雞滑🐔(冇喺火鍋店見過依個係好特別,所以一定要試,係好食嘅🥳)仲有打邊爐,必叫嘅蜂巢豆腐同響鈴😋😋點知未食粥食埋呢啲之後已經好飽好飽 😂!初頭仲驚唔夠食,係好夠!🤣之後就終於到粥底啦!佢係即埸喺我哋個鍋度整,入邊有南瓜芋頭粟米,佢會整溶咗啲南瓜係啲粥入邊,海鮮粥會加入冬菜、 大頭菜、 芫茜, 豬油渣粒混入粥底入邊😜好入味好好食🤣總括嚟講呢間火鍋店真係又平又抵食,因為已經包咗好多海鮮同火鍋配料,食完個邊爐仲有粥食,包保你一定食到

總括嚟講呢間火鍋店真係又平又抵食,因為已經包咗好多海鮮同火鍋配料,食完個邊爐仲有粥食,包保你一定食到好飽,而且所有食材都好新鮮🥰係超正嘅選擇👍🏻
#鍋心粥底火鍋