2022-10-16
原來呢度新開左間韓燒店 一人韓燒嗰種~ 見到佢價錢相當吸引😛 就揀咗呢間食晚餐我哋兩個人都冇食lunch 所以除咗套餐都單點咗幾款食物🤣枱側邊有超多種醬汁同鹽任你揀~ 牛氣十足 $160@250g套餐包括 牛小排 牛板腱 橫膈膜肉 另外仲有白飯、韓風湯、前菜 白飯仲有飯素 唔夠仲可以問店員攞👍🏻 前菜可以揀韓式前菜(泡菜、醃蘿蔔、海帶)或者沙律🥗最好食係牛小排~ 有啲油花 肉質軟腍 另外單點咗美國牛仔骨, 牛舌, 牛五花, 牛小排,牛板鍵同芝士年糕 我哋都覺得牛仔骨最好食~ 油花豐富軟腍但可惜冇咩牛味另外芝士年糕超好食!!本身有張紙仔教你點燒 佢唔係普通日式芝士年糕好漏嗰一種 燒完之後佢外皮鬆脆 裏面超級軟糯煙韌 加埋流心芝士都好溫和唔會覺得膩 推介👍🏻另外佢同其他一人燒比 仲有啲特飲同甜品巨蜂乳酸梳打特飲 $28藍柑白桃梳打 $40 另外嗌咗個甜品 想食嘅注意佢供應時間唔同~朱古力糯米糍3.6牛乳雪花冰 $58呢個唔錯~ 有三粒朱古力糯米糍 一球朱古力雪糕同cream 底層就係可可粉 朱古力醬 杏仁片同雪花冰😛 雪花冰比較淡味 但夠細滑
我哋兩個人都冇食lunch 所以除咗套餐都單點咗幾款食物🤣
枱側邊有超多種醬汁同鹽任你揀~
牛氣十足 $160@250g
套餐包括 牛小排 牛板腱 橫膈膜肉
前菜可以揀韓式前菜(泡菜、醃蘿蔔、海帶)或者沙律🥗
最好食係牛小排~ 有啲油花 肉質軟腍
另外佢同其他一人燒比 仲有啲特飲同甜品
巨蜂乳酸梳打特飲 $28
藍柑白桃梳打 $40
另外嗌咗個甜品 想食嘅注意佢供應時間唔同~
朱古力糯米糍3.6牛乳雪花冰 $58