2022-01-05
繼上次去左尖沙咀食火鍋燒肉飽到頂住頂住 今次決定食簡簡單單既茶記 點知都勁飽慶幸約左朋友今日食 如果遲多兩日就食吾到了 聽人講深水埗個間好full 所以試下book北角既 得左 北角呢間 可能我地早食 吾太多人 座位都好寬鬆 所以疫情期間黎食都系安心既睇完枱上面既野 覺得完全系三人餐既份量 (對女仔黎講) 朋友講笑話下次要搵條仔黎食第一眼見到碗撈面 諗起以前媽媽帶我反鄉下食豉油拌面 諗住佢會好快痴埋一舊 所以拿拿聲食 但後尾啲餸到齊 我就慢左 但佢又無痴喎 食落好爽口👍🏻👍🏻我同朋友都吾食得太辣 叫左鹽焗版既手撕雞 雞肉好嫩 吾會太肥 正😋 但建議佢既雞腳可以剪左啲腳甲先上枱🤣🤣因為朋友吾太好豬手 所以叫冬菇醬皇豬手 豬手勁肥美 感覺滿滿骨膠原😻😍涼伴小菜叫左 麻辣雞腎同雲耳 雞腎好辣😂😂 但食完佢再食雲耳 啲酸中和到 又幾好喎😚😚個例湯超爆多料 味道好足 可惜我吾太食湯渣🙈🙈 不過味道系good good Ge😝懷疑佢既菜都系用上湯/鴨油浸過 雖然無落豉油但好好味😂😂重點!!!佢既特飲系套餐包埋吾使另外加錢 有一個阿華田特飲擺左系側邊 可惜見吾到 吾系叫個個試下都好🤭Cp 值👍🏻👍🏻
懷疑佢既菜都系用上湯/鴨油浸過 雖然無落豉油但好好味😂😂
Cp 值👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻